İddia: iPhone 15 ve Plus daha küçük kamera sensörüne sahip olabilir

123 39

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın 48 MP kamerayla geleceği söyleniyor. Analist Ming-Chi Kuo kısa süre önce yayınladığı yeni raporunda da yeni kamerayı bir daha onayladı. Ancak Weibo’da çıkan bir dedikoduya göre standart modellerin kamera sensörü Pro ve Pro Max’ten daha küçük. İşte detaylar…

iPhone 15 ailesinin tanıtımı yaklaşırken, yeni iddialar da arka arkaya gelmeye devam ediyor. Weibo’da Digital Chat Station nickli kullanıcı iPhone 15 ve Plus’ta 48 MP’lik kameranın kullanılacağını, ancak görüntü sensörünün Pro modellerden küçük olacağını ileri sürdü. Kaynak bununla birlikte Pro modellerindeki sensör artışının 2024’te gerçekleşeceğini vurguladı. Daha büyük sensör daha fazla ışık yakalayarak gelişmiş görüntü kalitesi sunar. Bu durum özellikle gece çekimlerinde ve düşük ışıklı koşullarda, ayrıntıların yakalanmasını ve kumlanmanın daha az olmasını sağlar. Ayrıca daha geniş dinamik aralık ve renk doğruluğu ile yüksek kalitede fotoğraflar elde edilir.

iphone 15

İddialara göre iPhone 15 Pro Max modelinde yepyeni bir periskop kamerası yer alacak. Bu kameranın 6x’e kadar optik yakınlaştırma yapabileceği belirtiliyor. Periskop kameralar, optik yakınlaştırma özelliğini artırmak için bir prizma ve bir dizi lens içerir. Bu kameralar kullanıldığı cihazda da kalınlığı artırmaz ve avantaj sağlar. Söz konusu periskop kameranın iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ise standart olarak kullanılması bekleniyor.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island standart olacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C bulunacak. iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Lords of the Fallen’dan 18 dakikalık oynanış videosu geldi