MWC 2018’de tanıtılan en iyi akıllı telefon hangisi?

mwc 1

#İŞBİRLİĞİ

Bir süredir teknoloji tutkunlarının merakla bekledikleri Mobil Dünya Kongresi 26 Şubat – 1Mart tarihleri arasında gerçekleşti. 4 gün süren etkinliğe dünyanın dört bir yanından binlerce teknoloji sever akın etti. Peki bu etkinlik boyunca tanıtılan en iyi akıllı telefon hangisiydi? Ya da şöyle diyelim. Etkinliğe katılanların genel itibariyle en çok beğendikleri amiral gemisi modeli hangisiydi?

Fuardaki en iyi akıllı telefon hangisi?

Aslında “ en iyi akıllı telefon ” göreceli bir kavram. Keza kimi kullanıcı bu kriterde kamera özelliklerini ön planda tutarken, kimisi içinse tasarım önemli olabilir. Aynı şekilde tasarım da göreceli bir kavramdır. Kimine çok hoş gelen bir tasarım, başkası için aynı çekicilikte olmayabilir.

Fakat yine de insanların buluştuğu bazı ortak noktaların olduğunu da söyleyebiliriz. Mobil Dünya Kongresi’ne az önce de belirttiğimiz üzere binlerce kişi katıldı. Fuarın son gününde, katılımcılar arasında ufak bir anket yapılmış. Bu ankette katılımcılara, fuarda tanıtılan en iyi amiral gemisi modelinin hangisi olduğu sorulmuş. Böylelikle fuardaki en iyi akıllı telefon hangisi sorusu da biraz netleşmiş oldu.

Telefon modellerine ve katılımcılardan aldıkları oy miktarına geçmeden önce, anket kapsamındaki telefonları söyleyelim. Bilindiği üzere MWC 2018 kapsamında üst segmente hitap eden 5 adet model tanıtıldı. Bunlar, Galaxy S9/9+, Nokia 8 Scirocco, LG V30S ThinQ, Xperia XZ2/XZ2 Compact ve Zenfone 5 modelleriydi. Bu modellerden 3’ü (Zenfone 5, S9/S9+ ve Xperia XZ2/XZ2 Compact) yeni nesil Snapdragon yonga setiyle gelirken, diğer 2 model ise geçtiğimiz senenin üst segment yonga seti SD835’i tercihlemişti. Peki kullanıcılar tercihlerine hangi modelden yana kullanmışlardır? İşte yanıtı.

Anket sonuçları için tıklayın

LG V30 vs LGV30S kamera karşılaştırması