Rusya’da yüzde 99 hisse kayıpları yaşanıyor: Kimse ne olacağını bilmiyor

yatırım tavsiyesi

Rusya’da yüzde 99 hisse kayıpları meydana geldi. Yaşanan tüm bu ekonomik gelişmeler felaket olarak adlandırılıyor.

Bugünlerde Ukrayna operasyonu ile büyük bir tepki toplayan Rusya’da yüzde 99 hisse kayıpları ortaya çıktı. Hükümet konu ile ilgili henüz net bir adım atmadı. 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Rus dev şirketleri yüzde 99 seviyelerinde değer kaybı yaşadı. Bu durum panik havasının giderek daha fazla artmasına neden oluyor.

Rusya’ya yönelik yaptırımlar en fazla finans ve enerji şirketlerini vurdu. Dünyanın en büyük doğalgaz şirketleri içerisinde yer alan Gazprom, hisse değeri bakımından adeta çöktü. Yaklaşık olarak 4,7 dolardan 0,051 dolar seviyelerine kadar geriledi. Kripto para borsalarında bile bu tür düşüşler görmek pek mümkün değil. Elbette sadece enerji şirketleri değer kaybetmedi.

Rusya’da yüzde 99 hisse değer kaybı görünüyor

Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda Rusya’nın en büyük bankası olarak bilinen Sberbank için bazı raporlar oluşturuldu. Bu raporlara göre bankanın hisseleri 2,5 dolardan 0,015 dolar düzeyine kadar geriledi. Böylesine sert bir düşüş yaşanması ekonomik endişeleri ciddi oranda artırdı.

Rusya'da yüzde 99 hisse

Genel olarak değerlendirildiğinde Rus ekonomisi daha çok enerji sektörüne bağlı. Fakat enerji şirketlerinin dev hisse kayıpları ile boğuşması büyük endişe yaratıyor. Aynı zamanda Apple ve Samsung gibi markaların ülkeden çekilmeye başlaması ise bir diğer önemli nokta. Teknoloji adeta bitme noktasına geliyor.

Spotify, Rusya ofisini süresiz olarak kapattı

Rusya’da yüzde 99 kayıplar yıkımı daha daha derinleştirdi. Üstelik Rus borsası günlerdir kapalı ve henüz kimse ne zaman açılacağını bilmiyor. Ukrayna savaşı’nı kazansa bile Rusya ekonomik yönden çok ağır bir yara aldı. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.