Twitch, yanlış bilgi paylaşan yayıncıları banlayacak

Twitch, yanlış bilgi paylaşan yayıncıları banlayacak

Twitch, yanlış bilgilendirme politikalarını güncelledi ve sık sık yalan haber yayanları yasaklayacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.

The New York Times’ın ilk bildirdiği gibi, yeni kurallara göre platform, “Twitch’te veya dışında sürekli olarak yanlış bilgi paylaşan zararlı yanlış bilgi yayıncılarını” engelleyecek. Twitch bir blog yazısında, “Her gün insanlar çeşitli ilgi alanlarını, tutkuları ve yetenekleri paylaşmak için  Twitch’te bir araya geliyor” dedi. “Twitch’in insanları bir araya getirebilmesinden gurur duyuyoruz – ancak çevrimiçi hizmetleri yanlış, zararlı bilgiler yaymak için kullanan kişilerin topluluğumuzda bir yeri olduğuna inanmıyoruz. Bu kişiler Twitch’te yaygın olmasa da önemli sorunlara neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Twitch, yanlış bilgi paylaşan yayıncıları banlayacak

Twitch, başlangıçta politikadan 100’den az kanalın etkileneceğini söyledi. Platformun bu kurallar çerçevesinde işlem yapabilmesi için kanalların çeşitli kriterleri karşılaması gerekiyor. Yeni politika, Yaygın olarak zararlı ve yanlış bilgileri ısrarla paylaşmaya devam eden kullanıcıları hedefliyor.

“Zararlı Yanlış Bilgi” kuralları, COVID-19 aşılarından tutun seçim sahtekarlığı ile ilgili komplo teorilerini dahi kapsıyor. Politika ayrıca, “şiddet içerikli içerikler ya da acil durumlarda kamu güvenliğini tehlikeye atanlara karşı da koruma sağlıyor.

Politikanın, içerik oluşturucular tarafından Twitch akışları dışında da gerçekleştirilen eylemleri kapsaması dikkate değer. Kendi platformu dışında başka platformlarda da yalan bilgi yayıyorsa bu kullanıcı yine engellenecek. Geçen yıl hizmet, kullanıcıları çevrimdışı veya diğer platformlarda gerçekleştirdikleri ciddi hatalar sebebiyle banlayacağını açıklamıştı.

Açık kaynak üzerine çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor