Turkcell’in ortağı Telia Sonera 1.7 milyar TL’lik hisse sattı

telia sonera turkcell

Turkcell içinde %14 hissesi mevcut olan İskandinav şirketi Telia Sonera, %6.8’lik satış gerçekleştirdi ve payı %7.2’ye düşmüş durumda. Bu satış sonucunda ciddi bir değer kaybı ortaya çıktı.

Turkcell ile ortak olan İskandinav kökenli şirket Telia Sonera 155 milyon adetlik hisse satışında bulundu. Telia Company, hisse başına 11.45 TL ile toplamda yaklaşık 1.77 milyar TL’lik satış bedeli yaparken Turkcell ile ortaklık durumunda farklılaşma ortaya çıktı.

Telia Company, yaptığı açıklamada Turkcell’e ait hisselerinin yüzde 6.8 civarını elinden çıkarmış olacak. Bu satıştan önce şirket yüzde 14 miktarına sahipti. Telia’nın Turkcell içindeki dolaylı hisseleri yüzde 24’te bulunacak ve Telia yüzde 31’lik hissesiyle ekonomik olarak Turkcell’in en büyük hissedarı olmayı sürdürecek.

Bu satışın ardındanki en büyük neden olarak Nordik ve Baltık ülkelerdeki faaliyetlerine odaklanma stratejisi söylenirken, bu satış sonunda Turkcell’de yüzde 8 civarı  hisse değeri azalışı meydana geldi.

Turkcell içinde hisselerin çoğunluğune elinde bulunduran ve Turkcell’i yöneten Turkcell Holding’in hisseleri ise Çukurova Telecom Holdings ve Telia Company’nin elinde bulunuyor. Çukurova Telecom Holdings hisselerin yüzde 52.91’ine, Telia ise 47.09’una sahip konumda.

Pokemon Go hafta sonu etkinliğini kaçırmayın!