Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilecek

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilecek

Associated Press’e göre, Rusya uzay programı başkanı, ülkenin 2024’ten sonra Uluslararası Uzay İstasyonundan çekileceğini söyledi. İşte tüm detaylar.

Associated Press’e göre, Roscosmos yöneticisi Yuri Borisov, bunun yerine Mir’in halefi olarak kendi uzay istasyonunu inşa etmeye odaklanacağını söyledi. Ülke bu çağrıyı Rusya hükümetinin bu yılın başlarında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Batı ile artan gerilimin olduğu bir dönemde yaptı. Rusya ve kozmonotları, ortaklarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için en az iki buçuk yıl boyunca ISS’de kalacak. Bu ayın başlarında, NASA ve Roscosmos, Eylül ayından itibaren ISS’ye uçuşlarda koltuk değiştirmek için bir anlaşma imzaladı. Şu an için NASA astronotları bir kez daha Soyuz uçuşlarına katılırken, Rus kozmonotları SpaceX Crew Dragon gezilerinde seyahat edecek.

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilecek

Rusya Ukrayna arasındaki gerginlik de aynı şekilde sürmeye devam ediyor. Bir çok ülkenin yaptırımlarına maruz kalan ülke kendi çizgisinden şaşmıyor desek yanlış olmaz. Ciddi anlamda sıkıntıların atlatılmasına rağmen kendi yolunda devam eden ülke ABD ile uzay anlaşması da imzalamıştı. Bildiğiniz üzere Ukrayna ile yaşanan gerilimin ardından bir çok ülke Rusya’ya karışı ciddi yaptırımlarına devam etti. Kripto para tarafında dahi yaptırımlarla karşılaşan ülke buna rağmen çizdiği çizgiden uzaklaşmadı. Ancak ülke şimdi Çin ile ilişkisini daha da sağlamlaştırarak global anlamda bazı kararlar almaya devam ediyor.

Ford elektrikli otomobiller uğruna işçilerinin dörtte birini işten çıkaracak