Ford elektrikli otomobiller uğruna işçilerinin dörtte birini işten çıkaracak

Ford elektrikli otomobil

Ford elektrikli otomobiller alanına yaptığı dev yatırım uğruna mevcut çalışanlarının dörtte birini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde en hızlı büyüyen pazarlardan biri de elektrikli otomobil pazarı. Özellikle Tesla’nın bu alanda yakaladığı başarı, köklü otomobil üreticilerini de bu alana çekmiş durumda. Elektrikli otomobil pazarına oldukça iddialı bir şekilde giren bu köklü otomobil üreticilerinden biri de Amerikan otomobil devi Ford.

Bu pazarda daha etkili olabilmek ve hatta zamanla Tesla’yı geçerek liderliğe oturmak için önemli yatırımlar yapan Ford, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak her yıl 600 bin elektrikli otomobil üretmelerine olanak sağlayacak üretim anlaşmalarını yaptıklarını duyurmuştu. Amerikalı otomobil devi, 2026’dan itibaren ise her yıl 2 milyon elektrikli otomobil üretmeyi planladığını açıklamıştı.

Ford, 100.000 hibrit aracı hakkında güvenlik riski duyurdu!

Amerikalı otomobil devinin elektrikli otomobil alanında böylesine iddialı hale gelmesi yatırımcıları heyecanlandırmış olsa da, şirketin yaptığı bu atılım bazı olumsuz sonuçları da beraberinde getiriyor. Çünkü şirketin bu alana böylesine büyük bir yatırım yapacak bütçesi yaratabilmesi için başka yerlerden kısması gerekiyor. Bu kesintilerden payını alanların başında ise personel geliyor.

Blommberg’ün haberine göre Amerikalı otomobil devi üretim tesislerinin büyük bölümünün bulunduğu ABD’deki çalışanlarının 8 binini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu da şirketin ABD’deki çalışanlarının dörtte birine denk geliyor. Bu işten çıkarmalar sayesinde şirket 2026’ya kadar işletme masraflarını 3 milyar dolar azaltmış olacak.

İşten çıkarmalar şirketin Ford Blue bölümünde, yani şirketin eskiden beri faaliyet gösteren içten yanmalı motor alanında yapılacak. Hatırlayacağınız gibi şirket bu yılın başında kendisini ikiye bölmüş, yakıtlı araçlarla elektrikli araçlar üreten kollarını birbirinden ayırmıştı. Blue bölümü yakıtlı araçlarla ilgilenirken Model E bölümü elektrikli otomobillerle ilgileniyor. Görünün o ki önümüzdeki yıllarda Model E bölümü büyüdükçe Blue bölümü gitgide küçülecek.

Motorola Razr 2022’nin çıkış tarihi belli oldu