Rusya Ukranya savaşı Çinli firmalara yaradı

Rusya’da yapılan araştırmalara göre, ülkede Çinli markaların televizyon satışı ikiye katlandı.

Rusya – Ukranya savaşı görünen o ki Çinli firmalara yaradı. Mayıs ayında, e-ticaret perakendecisi Ozon, Çin TV satışlarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 96 artış kaydetti. En popüler modeller Xiaomi, BBK, Haier, Fusion ve Harper gibi markalardı.

Rusya savaşında firmaların ülkeye ambargo uygulamasının yanında halkın milliyetçi duygular ile kendine düşmen gördükleri ülkelerinden firmalarından kaçınması etkili oldu. Çinli markanın ürettiği televizyona olan talep bu yılın Ocak ayının başlarında arttı. 2021’deki aynı döneme kıyasla Ozon’da yüzde 40 daha fazla TV satıldı.

Rusya

Trendin, LG, Samsung ve Sony gibi bir dizi büyük markanın ülkedeki elektronik tedarikinin askıya alınması da bunda etkili oldu. Televizyon segmentinde pazar lideri olan LG ve Samsung, üreticiler Rusya’ya teslimatları askıya aldığından artık mağazalarda bulmak kolay değil. Bu markaların televizyonları ülkede satışta kalmaya devam ediyor, ancak yüksek fiyatlar, belirsiz garantiler ve ithalatın menşei, Çin markalarının sevkiyatlarındaki artışının nedenleri olarak gösteriliyor.

Haier’in satışlarında on kat artış sağlayarak markanın bu yıl liderlerden biri olması bekleniyor. Çinli markalar arasında Xiaomi, satılan televizyon adedi açısından hala bir numara olmaya devam ediyor. 

Galaxy Z fold 4 resmi basın görselleri sızdırıldı