Apple 50 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya

Apple 50 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya

Apple, kısa süre sonra MacBook sahiplerini ilgilendirecek bir dava ile ilgili sonuca ulaşacak. İşte tüm detaylar.

Reuters’dan gelen bir rapora göre Apple 2015 ve 2019 yılları arasında piyasaya sürülen MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro modellerindeki klavye problemi ile ilgili bir davada çözüme yaklaştı. Teknoloji devi söz konusu bilgisayarlardaki klavye tasarımları problemleri ile ilgili bir toplu davayı çözmek için 50 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Yargıç ön anlaşmayı onaylarsa , Apple California, Florida, Illinois, Michigan, New Jersey, New York ve Washington’da onarıma ihtiyacı olan müşterilere ödeme yapacak.

Apple 50 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya

Şirket, anlaşmanın bir parçası olarak yanlış yaptığını kabul etmek zorunda. Satın alındıktan sonra dört yıl boyunca ücretsiz klavye onarımları sunmaya devam etmesi gerekecek.

Apple, yeni klavye tasarımını 2015 yılında 12 inç MacBook ile tanıtmıştı. Şirket her zamankinden daha ince dizüstü bilgisayarları etkinleştirmeyi amaçlıyordu. Ancak bu klavyeler ile ilgili bir çok sorun ile kullanıcılar mağdur konuma düştü. Apple sorunu azaltmak için adımlar attı ve sonunda 2019’un sonlarından itibaren 16 inç MacBook Pro ile başlayarak daha geleneksel klavyelere geri dönmeye başladı. Teknoloji devi, sorun yaşadığını kabul etti ve onarım programları başlattı.

Avukatlar, dava sonuçlandıktan sonra kullanıcılara geri ödeme yapacak. Eğer birden fazla klavyeyi değiştirmek zorunda kalırsanız 395 dolar, bir klavye ise 125 dolar ve yalnızca tuş başlıklarını değiştirirseniz 50 dolar ödeme yapılacak. Teknoloji devi daha önce onarımlar için para iadesi teklif ettiğinde ödemeler kesinlikle gerekli değildi.

İnsan ömrünü 200 yıla çıkaracak bir “mucize ilaç” gündemde