Rusya sözünü tuttu, Instagram’ı yasakladı!

Instagram hikayeler bölümüne

Rusya, Instagram’ı yasaklama planını hayata geçirdi. Washington Post, ülkenin söz verildiği gibi 14 Mart’ta erişimi kapattığını ve yaklaşık 60 milyon kullanıcıyı erişimden mahrum bıraktığını bildirdi. İşte tüm detaylar.

Düzenleyici Roskomnadzor, Meta’nın Rusya’ya karşı aldığı yaptırımlar neticesinde böyle bir karara vardıklarını duyurdu. Reuters’e göre, Facebook üzerinden Ukraynalı bazı kullanıcılar Putin’in ve Rus askerlerinin ölmesini diledikleri bazı paylaşımlar yapıyordu. Bunlara tepki gösteren Rusya misilleme olarak Instagram’ı yasakladı.

Herhangi bir Rus’un VPN’ler aracılığıyla Instagram’a erişip erişemeyeceği kesin değil. En azından bazı kullanıcılar yasağı aşmak için bu bağlantı yollarını deneyip kullanamadıklarını duyurdu. Önde gelen Instagram içerik oluşturucuları ise takipçilerinin kendilerine Telegram üzerinden katılmalarını rica etti.

Rusya sözünü tuttu, Instagram'ı yasakladı!

Rusya ve Meta arasında çekişme sürüyor. Rusya, Meta’nın revize edilmiş kılavuzunu kabul edilebilir görse bile Instagram’daki duruşunu değiştireceğinin garantisi yok. Ulus zaten Facebook ve Twitter’ı engelledi. Ayrıca hükümetin Ukrayna’daki resmi çizgisine meydan okuyan içerik yayınlamasını yasa dışı hale getirdi. Putin’in yönetimi siyasi muhalefeti susturmaya kararlı. Rusya, Batı sosyal medyasını hala bir tehdit olarak görüyor ve bunun yakın gelecekte değişmesi pek mümkün değil. Rusya Ukrayna savaşı ise hız kesmeden devam ediyor. 17 günün ardından hala bir müzakere anlaşmasına varılabilmiş değil. Savaş fiyatlandırması tüm dünyayı olumsuz etkilediği için bir an önce ateşkeş beklentisi mevcut. Yeni bir müzakere toplantısı bu hafta yapılacak.

Ford elektrikli otomobil modelleri üretecek: Geri sayım başladı