Robotlar neden tartışılıyor?

robot

Yakın zamanda hayatımızda önemli rol oynamaya başlayacak olan Robotların bir dine inanıp inanamayacağı tartışılıyor.

Bilim İnsanları, dine inanan olası robotların insanlığı kurtarabileceği ya da tam tersi, daha beter hallere sürükleyebileceği konusunda farklı görüşler öne sürüyor.

Birkaç yıl içinde hayatımızdaki rollerinin büyük ölçüde artacağı insan içine karışacakları söylenen yapay zekâ sahibi robotların Dini inancı olacak mı?

Dailydot.com’dan Dylan Love, merak edilenlere cevap verebilecek etraflı bir rapor hazırladı. Mormon Transhumanist Birliği Başkanı Lincoln Canon, Love’a verdiği röportajda, Bilgisayar Bilim’inde kanunların olmadığını ve bu yüzden bir yazılımın Dine inanmasının imkânsız olmadığını söyledi.

robot

Tabii ki Din karşıtı kesimden gelenler Din ve makine zekâsı arasında bir uyuşmazlık olacağını hayat etmek isteyebilir. Etik ve Gelişen Teknolojiler Enstitüsü’ne bağlı Bilim İnsanı John Messerly, yapay zekânın herhangi bir şeye inanması için programlanabileceğini söylüyor.

Cannon; Dini süper zekânın ya en iyi ya da en kötü süper zekâ olabileceğini ekleyerek Dine inanan bir yapay zekânın merhametli veya zulmedici olacağını tahmin ediyor: “Din zaten sevecen değil ve yapay zekâya değecek bir Din de kesinlikle bundan daha da az sevecen olur” şeklinde konuştu.

Ubuntu telefonlar geliyor