Robotlar restoranda hizmet vermeye başlıyor

Robotlar restoranda hizmet vermeye başlıyor

Robotlar artık iş hayatına giriyor. ABD’de Chipotle’ın tortilla yapan robotu yakında ziyaret edebileceğiniz bir restoranda size yardımcı olacak. İşte detaylar.

Robotlar bilim kurgu filmlerindeki gibi hayata dahil olmaya başladılar. ABD’de yer alan bir zincir, Miso Robotics yapımı Chippy robotunu gerçek bir restorana taşımayı da içeren bir dizi teknoloji güncellemesini açıkladı. Makine, Ekim ayında California, Fountain Valley’de tortilla cipsleri pişirmeye başlayacak. Müşterilerden ve çalışanlardan gelen geri bildirimler, şirketin ulusal bir dağıtıma karar vermesine yardımcı olacak.

Robotlar restoranda hizmet vermeye başlıyor

Yapay zeka bazı insan aşçıları da etkileyecek. Chipotle, personele ne kadar ihtiyaç duyacaklarına ilişkin tahminlere dayanarak neyi ne zaman pişireceklerini söylemek için yapay zekayı kullanan talebe dayalı bir pişirme sistemi üzerinde pilot uygulama yapıyor. Teorik olarak, bu, akşam yemeğine geldiğinizde yeterince taze pişmiş taco ve burrito olduğundan emin olurken, çalışanların yükünü hafifletecek. Pilot çalışmalar California restoranında devam ediyor.

Kullanabileceğiniz teknoloji için bir yükseltme de var. Chipotle Uygulamasındaki bir katılım programı, siparişinizin ne zaman hazır olduğunu size bildirir, ödül kodunuzu taramanızı hatırlatır ve hatta yanlış teslim alma konumunda olmanız durumunda sizi uyarabilir. Deney, Cleveland, Ohio’daki 73 restoranda devam ediyor. Chippy ve mutfak AI projeleri iyi zamanlanmış olabilir. Zira artık koronavirüs tedbirleri kapsamında insanlar sosyalleşmekten kaçınmaya devam ediyor denebilir.

Meta, Facebook ve Instagram arasında kolay hesap geçişini test ediyor