Rise of the Tomb Raider Xbox One’a Özel Olacak

Rise of the Tomb Raider Xbox Onea Özel Olacak

Tomb Raider serisini devam ettirecek olan Rise of the Tomb Raider’ın Xbox One’a özel olacağı Gamescom 2014 kapsamında Microsoft tarafından açıklandı.

Şu sıralar Almanya’da düzenlenmekte olan ve oyun dünyasını bir araya getiren Gamescom 2014‘ün belki de en önemli açıklaması Microsoft cephesinden geldi. Etkinlik kapsamında düzenlediği konferansta beklenmedik bir açıklama yapan Microsoft, önümüzdeki yılın en merak edilen oyunlarının başında gelen Rise of the Tomb Raider‘ın Xbox One’a özel olacağını duyurdu.

Rise_of_the_Tomb_Raider

Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Tomb Raider, oyun dünyasının en sevilen serilerinden birini yeninden hayata döndürmüş ve yakaladığı başarı sayesinde Lara Croft’un maceralarını devam ettireceği Rise of the Tomb Raider için yolu açmıştı. Ancak Microsoft tarafından Gamescom 2014‘te yapılan bu açıklama, serinin beklenenden farklı bir yolda ilerleyeceğini gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz yıl PC, Xbox 360 ve PlayStation 3’e yönelik olarak satışa sunulan Tomb Raider‘da olduğu gibi çoklu platform bir oyun olması beklenen Rise of the Tomb Raider için Crystal Dynamics ve Square Enix’le anlaşmaya vardığını duyuran Microsoft, yeni Tomb Raider oyununu Xbox One kullanıcılarına özel yapacak. Açıklanan bu karar oyunu PC veya PlayStation 4’te oynamak isteyen oyunseverleri üzmüş olsa da, Crystal Dynamics‘e göre Microsoft gibi dev bir firmadan gelen destek serinin gelişmesine olanak sağlayacak.

Ryse’ın PC Versiyonu Gamescom 2014′te Oynanabilecek