Rise of The Tomb Raider, Witcher 3’ü Geride Bıraktı!

rise tomb raider ps4

Square Enix’in aksiyon bombası Rise of The Tomb Raider, Writer’s Guild Ödüllerinde, pek çok oyun otoritesi tarafından geçen yılın (hatta tarihin) en iyi oyunu gösterilen The Witcher 3: Wild Hunt’ı sürklase etti.

Writer’s Guild Awards’da (Dünya Senaristler Ödülleri), bu sene son derece çarpıcı bir sürpriz yaşandı. Oyun müdavimleri, ödülleri The Witcher 3: Wild Hunt’ın elde etmesine gözle bakıyordu.

Ne var ki Rise of the Tomb Raider, başta Witcher 3: The Wild Hunt olmak üzere; Assassin’s Creed Syndicate ve Pillars of Eternity gibi muhteşem prodüksiyonları geride bırakmayı başardı.

Yapım, sadece oyun bazında değil, senarist temelinde de pek çok ödüle layık görüldü.

Lara Croft
Square Enix Mucizesi Rise of The Tomb Raider

ROTTR ekibinin kazandığı ödüller arasında şunlar bulunuyor:

Baş Öykü Tasarımcısı: John Stafford (ROTTR)

Öykü Tasarımcısı: Cameron Suey (ROTTR)

Baş Senarist: Rhianna Pratchett (ROTTR)

Senarist: Philip Gelatt (ROTTR)

2014 yılında aynı ödül, Neil Druckmann tarafından kaleme alınan Naughty Dog’un The Last of Us: Left Behind yapımına layık görülmüştü. Korku-aksiyon baş yapıtı;  Alien: Isolation,Assassin’s Creed Unity ve Assassin’s Creed IV: Black Flag – Freedom Cry gibi devleri geride bırakırken, muazzam bir satış başarısı da elde etmişti.

ROTTR, 2015 yılının Kasım ayında Xbox One ve Xbox 360, 2016 yılının Ocak ayında ise PC platformları için raflardaki yerini aldı. Video oyunun Sony PS4 sürümünün de, Mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.