Google Sevgililer Günü 2016 için Doodle hazırladı!

Google Sevgililer Günü 2016 Doodle

Google Sevgililer Günü 2016 için beklenildiği gibi yine bir Doodle hazırladı. Önemli gün ve haftalar için hazırlanan bu özel logolara bir yenisi daha eklendi.

İnternetin en büyük ismi Google Sevgililer Günü 2016 için bir Doodle ile karşımıza çıktı. Gecenin ilk saatlerinde yayınlanan Doodle’da sempatik bir çaydanlık teması dikkat çekti. Doodle üzerindeki bağlantı, kullanıcıları “Sevgililer Günü Nedir” aramasına yönlendiriyor. Bu özel Doodle, dünyanın büyük bir bölgesinde yayınlandı. Aşağıdaki görselde Doodle’ın yayınlanıp, yayınlanmadığı ülkeleri görebiliriz. Google aynı zamanda geçmiş yıllardaki 14 Şubat’a özel Doodle’ları da listeledi.

Sevgililer Günü 2016

Google Sevgililer Günü 2016 Doodle

Aşağıda hareketli Doodle’ın öncesi ve sonrasını görebilirsiniz. Kökeni Rome Katolik Kilisesi’nin bir inanışına dayanan bu özel gün, Valentine isimli bir din adamının adına ilan edilen kutlama günü olarak ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu günü “Aziz Valentin Günü” olarak da görebiliriz. Ancak aslı “Valentine’s Day” olarak kullanılıyor. Valentine kelimesi sevgili anlamına da gelen hoşlanılan kişi demektir. İnsanların birbirlerine hediye aldığı ve kart gönderdiği bir gün olarak günümüze kadar gelmiştir. Aşağıda bu özel Doodle’ı görebilirsiniz.

Google Sevgililer Günü 2016 Doodle

Screenshot_4

Sevgililer Günü 2016 için yayınlanan iki Doodle seçeneği de yukarıda yer almaktadır. İkinci Doodle seçeneğinde ise kirpiler kullanılıyor. Google şimdiye kadar Sevgililer Günü’nü neredeyse hiç kaçırmadı. Aşağıda yıldan yıla Sevgililer Günü için hazırlanan özel Doodle görsellerini bulabilirsiniz. Bu yıl yayınlanan özel Doodle için yorumlarınızı bekliyoruz.

Google Sevgililer Günü