Yeni Hitman Oyununda Garip Strateji!

xxl Hitman 970 80

Hitman’ın yayımcısı Square Enix, oyun serisinin son yapımı hakkında garip bir duyuruda bulundu. Square Enix, oyunu bütün olarak değil; bölüm bölüm yayınlayacağını açıkladı.

Hitman serisi, dünyanın en çok satan oyun zincirlerinden biri. Yapım, iki uzun metrajlı sinema eserine de ilham kaynağı oldu. Ne var ki seri hakkındaki son gelişmeler akla hayale sığacak nitelikte değil. IO Software’nin geliştirdiği, Square Enix’in yayınladığı yapım, resmi açıklamaya göre parça parça yayınlanacak.

Buna göre Hitman; Game of Thrones ve Walking Dead gibi parçalara ayrılacak. Şaşırtıcı olansa, neredeyse 15 yıldır tek parça yayınlanan ve oyun müdavimlerinin tutkunu olan yapımın, dönemsel hale çevrilmesi.

xxl Hitman 320 80

IO Software’nın tepesindeki yönetici Hannes Seifert, pek çok otoritenin aksine iyimser: “Hitman gibi efsanevi bir yapımı mevsimlere bölmeye karar verdik. Her mevsim inanılmaz gelişmelere sahne olacak. Yapımı sahneye sunduğumuz her ayın meteorolojik ve coğrafi durumunu epik oyunumuza da yansıtacağız. Söz gelimi, Şubat ayında satışa sunulacak girişte kışın görkemini yansıtacağız. Mart ayında karlar hafifçe erimiş olacak Paris’e yol alacağız. Nisan ayında, İtalya’nın gönüllere seslenen bahar başlangıcına tanık olacağız. Mayıs ayında ise Fas’ın o çok sıcak yazını temel alacağız. Amacımız, Hitman’i, her mevsim taze kalan ve aramızda yaşayan bir organizmaya çevirmek. Böylece, gerçekçiliği düzinelerce adım öteye taşıyacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Ancak otoritelerin çoğunluğu bu politikayı gerçekçi bulmadı ve garip politikanın “bütçe yetersizliği” nedeniyle planlandığını savundu.

Oyunun ilk dalgası, 7 Şubat ‘da sevenleriyle buluşacak.