Google yeni haritalar özelliği hayatı çok kolaylaştıracak

Google Haritalar sokak görünümü, bölünmüş ekran arayüzüne kavuşuyor

Google yeni haritalar özelliği uzun bir süredir tartışılıyordu. Bazıları bu özelliğin yeterli olmadığını düşünüyordu. İşte yeni gelen özellik ve diğer detaylar

Kullanıcıların memnuniyetsiz kalmasından dolayı Google yeni haritalar özelliği getirdi. Bu yeni sistemde göze çarpan iki farklı detay var. Öncelikle haritalar uygulamasının bazı konularda yetersiz kaldığına değinelim. Her ne kadar dünyanın en iyi harita uygulamaları içerisinde yer alsa bile yine de Google burada biraz zayıf kalabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’da yanlış yol tarifi nedeniyle donarak ölen bir sürücüden bahsetmiştik. Mesela Google bunun gibi problemli durumlara neden olabiliyor. Şimdi ise yeni getirilen bir özellik hem kazaları hem de diğer problemleri gidermeyi planlıyor.

Google kullanıcılardan yardım istiyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri içerisinde yer alan Google haritalar bölümüne yeni getireceği özellik ile birlikte kullanıcılardan yardım istiyor. Kullanıcılar buraya istedikleri yolları ekleyebilir veya onları çıkarabilir. Bunun için hemen yan tarafta yer alan “haritayı düzenle” bölümü getirilecek.

Google yeni haritalar özelliği

Bu bölümde adeta resim yapar gibi haritayı yeniden düzenlemeniz mümkün. Fakat denetim mekanizmasının güçlü çalışması gerekiyor. Bu nedenle Google yeni yol çizildiğinde veya mevcut yollar silindiğinde bunu detaylı olarak kontrol ediyor. Eğer doğruysa yeni yol ekleniyor.

Google Haritalar Sokak Görünümü, bölünmüş ekran arayüzüne kavuşuyor

Bu özellik henüz kullanıcılara sunulmadı. Muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içerisinde 80 farklı ülkede kullanılır hale gelecek. O zamana kadar biraz daha geliştirilmesi gerekiyor. Özellikle denetim mekanizmasının nasıl çalışacağı henüz tam olarak bilinmiyor. Peki sizce bu yeni harita özelliği kullanışlı olacak mı?