Resident Evil 3 Remake ne kadar yer kaplayacak

re3 remake

Oyun severlerin sabırsızlıkla bekledikleri Resident Evil 3 Remake konsollarımızda ne kadar alan kaplayacak. İşte bu sorunun yanıtı.

Capcom’un geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Resident Evil 2 Remake beklenenin üzerinde bir satış başarısına imza atmıştı. RE2 Remake ile gelen bu başarı Capcom’u yeni remake oyunlar için daha da heveslendirdi.

Japonya’nın önde gelen oyun geliştiricisi Capcom 2019 bitmeden bombayı patlatmış ve Resident Evil 3 Remake’i duyurmuştu. Resident Evil 3 Remake duyurusundan sonra oyun hakkındaki ilk detaylar da paylaşıldı.

Oyun severlerin RE3 Remake ile ilgili en çok merak ettiği konulardan birisi de oyunun ne kadar alan kaplayacağıydı. Bu detay geçtiğimiz gün netlik kazandı. Microsoft Xbox Store üzerinde yer alan listelemeye göre RE Remake Xbox One’da toplam 43.01 GB alan kaplayacak. Elbette bu alana ilk gün güncellemesi dahil değil. Zaten böyle bir güncellemenin gelip gelmeyeceği de henüz açıklanmadı.

RE3 Remake 2 oyun içerecek

Öte yandan şunu da hatırlatmamız gerekiyor. RE3 Remake iki ayrı oyun içerecek. Solo RE3 oyununun yanı sıra 4 vs 1 asimetrik co-op oyunu Resident Evil Resistance’da paket içerisinde yer alacak. Oyun severler iki oyunu da ayrı ayrı indirebilecekler.

İki oyunu ayrı ayrı indirdiğinizde RE3 Remake 21.93GB, RE Resistance ise 20.47 GB alan kaplıyor. Son dönemde çıkan pek çok oyunun 50 – 60 GB yer kapladığını düşünürsek RE3 Remake için belirlenen alanın hayli makul olduğunu söyleyebiliriz.

Nintendo Switch yok satmaya devam ediyor