Apple’dan Dengeleri Değiştirebilecek ChatGPT Hamlesi

ChatGPT kullanıcılarına büyük müjde

Apple ve OpenAI teknoloji dünyasında dengeleri değiştirebilecek bir işbirliğine imza atmak üzere. Yeni iPhonelar ChatGPT entegrasyonuyla gelebilir.

Devrimsel yapay zeka programı ChatGPT ile teknoloji dünyasında dengeleri alt üst eden OpenAI, bugüne kadar daha çok Microsoft ile işbirliği içindeydi. OpenAI’a yıllar önce kayda değer bir yatırım yapan Microsoft, bu sayede yapay zeka alanında rakiplerinin bir adım önüne geçti. Ancak şimdi dengeler yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Bir yandan Microsoft kendi yapay zekasını geliştirip OpenAI’a rakip olmaya çalışırken, diğer yandan OpenAI farklı şirketlerle ortaklıklar kuruyor. Görünen o ki bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple olacak.

Yapay zeka alanında Microsoft ve Google gibi rakiplerinin arkasında kalan Apple, arayı kapatmak, hatta belki de öne geçmek için OpenAI’ı yanına almaya çalışıyor. Şirkete yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler, Apple ile OpenAI’ın anlaşmak üzere olduğunu gösteriyor. Bu anlaşma, Apple’ın iOS 18 kullanan cihazlarına ChatGPT’yi entegre etmesine olanak sağlayacak. Yeni iPhone ve iPad modellerinde kullanıcılara sunulacak yapay zeka programlarının GPT’den güç alacağı söyleniyor. Eğer bu anlaşma gerçeğe dönüşürse, Apple bu alanda kayda değer bir sıçrama yapmış olacak.

apple openai chatgpt

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda gelen haberlerde de Apple’ın benzer bir konuda Google ile görüştüğü söyleniyordu. Amerikalı teknoloji devi, iOS 18’de Google’ın yapay zeka programı Gemini’yi kullanmak için görüşmeler yapıyordu. Yani anlayacağınız şirket bu konuda dışarıdan destek alma niyetinde. Ancak hangi yapay zekayı kullanacağı netlik kazanmış değil. Belli ki şirket hem Google hem de OpenAI ile görüşüp kendisi için en uygun stratejiyi belirlemeye çalışıyor. Ancak OpenAI ile anlaşma noktasına gelinmesi, şirketin tercihini bu yönde kullanacağını düşündürüyor.

Xbox Game Pass’in Geliri Beklentileri Karşılamıyor