Resident Evil 4 Remake’ten yeni detaylar geldi! Ne zaman çıkıyor?

3 1

Resident Evil 4 Remake bu senenin en çok beklenen oyunlarından biri. Şimdiye kadar oyunla alakalı bilinen detaylar vardı, fakat oyunun çıkış tarihi biraz daha yaklaştıkça daha fazla bilgi ortaya çıkıyor. Kısa süre önce Game Informer dergisi tarafından Resident Evil 4 Remake’le (RE4R) ilgili yeni detaylar paylaşıldı. Orijinal oyundaki bazı mekanikler yeni RE4’te olmayacak.

Game Informer dergisinin son sayısında Resident Evil 4 Remake hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. Belirtilenlere göre yeniden yapım oyunda Quick Time Event’lar(QTE) kaldırıldı, yerine yan görevler eklendi. QTE’yi kısaca açıklayacak olursak, ekranda belirli sırayla çıkan tuş simgelerine göre gamepad’teki düğmelere basmaya deniliyor. Bu özellik sadece gamepad’le değil, dokunmatik ekranlı cihazlarda da kullanılıyor.

Orijinal Resident Evil 4’te QTE’ler bolca kullanılmıştı. 5. ve 6. oyunda da QTE’ler odak noktalarıydı. Bu özellik 2010’ların ortasından sonra azaldı ve günümüz yapımlarında eskisi gibi kullanılmılyor. Nadir olarak oyunlarda yer alıyor. 2000’lerin ortasından 2010’ların başına kadar birçok oyunda QTE kullanılmıştı.

resident evil 4

Konumuza geri dönecek olursak, RE4R’te yan görevler olacak. Bu yan görevler haritada mavi olarak gösterilecek. Bulmaca çözmek, enfekte olmuş NPC’yi öldürmek vs… gibi çeşitli görevlerden oluşacak.

Resident Evil 4

RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Bıçaklar sınırlı sayıda olacak ve zamanla kırılacak. Bununla birlikte Ashley bir düşman tarafından kaçırıldığında oyuncu bıçak kullanarak, Ashley’nin kaçırılmasını engelleyebilecek.

Resident Evil 4 Remake, 24 Mart tarihinde PC, PS5, PS4 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

Touch ID geri mi dönüyor? Apple cephesinde kafaları karıştıran gelişme