Resident Evil 2 fiyatı zamlandı!

Ekran Resmi 2019 01 26 13.37.56

Geçtiğimiz gün raflardaki yerini alan Resident Evil 2’nin fiyatı bir anda iki katına yükseldi. Oyun severler duruma isyan etti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Capcom tarafından geliştirilen Residen Evil 2 Remake geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı. 1998 yılında satışa sunulan orijinal oyunun yeniden yorumlanmış hali olan RE2 Remake, PlayStation 4, PC ve Xbox One için eş zamanlı olarak raflardaki yerini aldı.

Resident Evil 2 fiyatı 2 katına çıktı!

Oyun çıkmadan çok önce fiyatı açıklanmıştı. Buna göre RE2 Remake’in standart sürümü PS Store’da 399TL’den, Xbox Store ve Steam’de ise 209TL’den satılacaktı. Platformlar arasında bu kadar uçuk bir farkın olması, haliyle PS4 sahiplerini isyan ettirmişti. PlayStation 4 sahipleri, RE2 Remake’ın PS Store fiyatının da Xbox Store ve Steam’deki gibi 209TL’ye çekilmesini talep ediyorlardı. Kısacası eşitlik istiyorlardı. Nitekim PS4 sahiplerinin istediği bu eşitlik sağlandı. Fakat indirimle değil bindirimle.

Resident Evil 2 Remake’in PS Store fiyatının düşürülmesini beklerken, Xbox Store ve Steam fiyatı arttırıldı. Geçtiğimiz gün itibariyle oyunun standart sürümü Xbox Store ve Steam’de 399TL’ye yükseltildi.

239TL’den satılan deluxe sürümün fiyatı ise 469TL olarak düzenlendi. Yani sadece bir gün içerisinde oyunun fiyatı neredeyse yüz yüz oranında zamlanmış oldu.

Aslında bu zamların neden yapıldığı az çok belli. Ülkemizde oyun ithalatı denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan şirket, dijital satış mağazalarına haksız rekabet davaları açıp duruyor. Sonuç olarak oyun fiyatları da tavan yapıyor.

Bim uygun fiyata PlayStation 4 satacak