Redmi Note 12 Turbo lansman tarihi onaylandı

Redmi Note 8 Pro ve POCO F2 Pro, MIUI 12.5 güncellemesi alıyor

Dünyanın ilk Snapdragon 7+ Gen 2 yonga setiyle donatılmış akıllı telefonu olması beklenen Redmi Note 12 Turbo’nun lansman tarihi onaylandı.

Redmi Note 12 Turbo lansman tarihi onaylandı. Redmi, haftalar süren sızıntıların ardından sonunda Redmi Note 12 Turbo‘nun Çin pazarı için lansman tarihini doğruladı. Sızdırılan bir afiş, cihazın 28 Mart’ta yerel saatle 19.00’da Çin’de duyurulacağını doğruluyor. Cihaz, Snapdragon 7+ Gen 2 yongasıyla donatılmış dünyanın ilk telefonu olarak piyasaya sürülecek.

Xiaomi

Lansman tarihini açıklamanın yanı sıra, afiş aynı zamanda Redmi Note 12 Turbo‘nun tasarımına da ilk bakışı veriyor. Gösterildiği gibi, cihazın arka paneli 64 megapiksel üçlü bir kamera birimine sahip. Sağ tarafta, ses düğmesi ve yan montajlı bir parmak izi tarayıcısı olduğu görülüyor. Note 12 Turbo’nun üst kenarı mikrofon, IR blaster, hoparlör ızgarası ve 3.5mm ses jakı içeriyor. Zıt kenarı ise hoparlör ızgarası, USB-C portu, mikrofon ve SIM yuvası barındırıyor.

Redmi Note 12

Redmi Note 12 Turbo lansman tarihi onaylandı

Redmi Note 12 Turbo hakkında söylentiler, cihazın 120Hz yenileme hızına sahip Full HD+ bir 6,67 inç düz OLED ekranı olabileceğini söylüyor. Bu telefonun MIUI 14 tabanlı Android 13 işletim sistemiyle çalışması olasıdır. Telefon, 67W hızlı şarj desteği olan 5.000mAh bir batarya da içerebilir.

Redmi Note

Note 12 Turbo’nun altında, Snapdragon 7+ Gen 2 yongası bulunabilir. Cihazın en yüksek varyantı muhtemelen 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanıyla gelecektir. Note 12 Turbo’nun ön tarafında, 16 megapiksel bir özçekim kamerası bulunurken, arka yüzeyi, 50 megapiksel (ana) + 8 megapiksel (ultra geniş) + 2 megapiksel (makro) üçlü bir kamera biriminden oluşacak.

Yakın tarihli bir sızıntı, Poco’nun 6 Nisan’da Hindistan’da Poco F5 5G‘yi piyasaya sürmesinin beklendiğini iddia etti. Poco F5’in, Redmi Note 12 Turbo’nun yeniden markalanmış bir versiyonu olabileceği tahmin ediliyor. Redmi Note 12 Turbo lansman tarihi onaylandı.

TSMC çip savaşları için yeni cepheler açıyor!