Redmi Note 9 Pro Max lansman tarihi açıklandı!

Redmi Note 9 Pro Max 2

Xiaomi, Redmi Note 9 Pro MAX için lansman tarihini açıkladı. Akıllı telefon ilk kez yarın yani 12 Mayıs’ta tarihinde Hindistan’da satılacak.

İlk kez geçtiğimiz Mart ayının 20’sinde adını duyduğumuz Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9 Pro Max yarın resmen satışa çıkacak. Telefon Hindistan’da flaş satış şeklinde satılmaya başlanacak.

Bildiğiniz gibi Hindistan’da koronavirüs nedeniyle sıkı yönetim uygulanıyordu. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle Xiaomi bu pazarda diğer ülkelerde tanıtımını yaptığı ürünleri satışa çıkaramıyordu. Bu telefon ilk etapta Hindistan saatiyle saat 12:00’da çevrimiçi olarak satılacak daha sonra teknoloji marketlerdeki yerini alacak. Çevrimiçi platform olarak da Amazon Hindistan ve Xiaomi’nin kendi satış mağazası tercih edilmiş. İsterseniz Xiaomi’nin Redmi Note 9 Pro Max için tercih ettiği donanımları inceleyelim.

Pro Max 6.67 İnç büyüklüğünde 1080×2400 (FHD+) piksel çözünürlüğe sahip IPS LCD panel ile birlikte geliyor. Bu ekran standart olan 60 Hz ekran yenileme hızına sahip.

Redmi Note 9 Pro Max

Qualcomm Snapdragon 720G, telefon için tercih edilen yonga seti olmuş. Bu yonga setinin ana işlemcisi Dual-core 2.3 GHz ARM Cortex-A76 (Kryo 465) olarak tercih edilmiş. Grafik işlemcisi ise Adreno 618. Telefonda 6GB/8GB RAM ve 64GB/128GB depolama alanı olmak üzere iki farklı seçenek mevcut.

Telefonun 64MP çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram aralığına sahip bir adet ana kamerası ve 8MP çözünürlüğünde ekstra geniş açılı bir kamerası bulunuyor. Bu iki kameraya ek olarak 5MP çözünürlüğünde bir makro lens ve 2MP çözünürlüğünde derinlik sensörü bulunuyor. Ön kısma baktığımızda ise 32MP çözünürlüğünde bir adet kamera bulunuyor.

iPhone 12 Pro için heyecanlandıran iddia!

Redmi Note 9 Pro Max 5020mAh’lık bir bataryaya sahip ve bu batarya 33W kablolu hızlı şarj sistemini destekliyor. Telefonun kablosuz şarj desteğini barındırmadığını belirtelim. Pro Max su sıçramalarına karşı dayanıklı. (IP68 sertifikası değil, sadece sıçramalara karşı dayanıklı.)

Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu MIUI 11 işletim sistemi yüklü olarak gelecek olan telefonda parmak izi okuyucu yan tarafta yer alıyor. Telefon Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak bu konuda henüz bir bilgi yok. Ancak fiyat performans telefonlara gelen ek vergi sonrası çok da uygun bir fiyata satılacağını düşünmüyoruz. Telefon Hindistan’da 237$’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.