iPhone 14 Plus, iPhone 13 mini’den daha fazla sattı

iphone 14 plus

iPhone’larla ilgili dikkat çekici yeni bir rapor paylaşıldı. DSCC (Display Supply Chain Consultants) tarafından sağlanan ekran paneli sevkiyat verilerine göre iPhone 14 Plus, yerini aldığı iPhone 13 mini’ye göre daha fazla ilgi gördü ve daha fazla satmayı başardı.

DSCC’nin raporunda Haziran 2022’den Nisan 2023’e kadar olan iPhone panel sevkiyatının karşılaştırmalı verileri yer alıyor. Verilere göre 6.7 inç’lik iPhone 14 Plus sevkiyatının, aynı dönemde 5.4 inç’lik iPhone 13 mini’ye göre yıllık bazda %59 daha yüksek olduğu görülüyor. Bu gerçekten yüksek bir oran. Şunu da belirtelim, 14 Plus modeli iPhone 14 ailesi içinde en az popüler olan model.

Raporda iPhone 14 ailesinin toplam panel sevkiyatı ayrıntıları bulunuyor. Panel sevkiyatında iPhone 14 Pro Max %36, iPhone 14 Pro modeli %28, iPhone 14 %25 ve iPhone 14 Plus ise %11’lik paya sahip. Açıkçası 14 ailesi, önceki seriye yani iPhone 13’e göre daha popüler görünüyor.

iphone 14 plus

Diğer yandan merakla beklenen iPhone 15 serisi hakkında da ilginç raporlar paylaşılıyor. Analist Jeff Pu, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in beklenenden daha yüksek fiyatla satışa çıkacağını söyledi. Yeni üst düzey iPhone modelleri piyasada olan iPhone 14 Pro ve Pro Max’ten pahalı olacak. Analist, titanyum çerçeve, dokunmatik geri bildirim yapan tuşlar için kullanılan ekstra Taptic Engine, yükseltilmiş RAM kapasitesi gibi özelliklerin ilk neden olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte optik yakınlaştırma için periskop lens, A17 çipi, yeni depolama birimi gibi diğer donanımsal yeniliklerin de fiyatı artıran ikinci neden olduğunu vurguluyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Çinli sosyal medya sitesi Weibo’da iPhone 15 Pro ve Pro Max’in fiyatının pahalı olacağı belirtimişti. Kaynak, Apple’ın kâr elde etmek için fiyatları artırmak zorunda kalacağını söylemişti. Apple, 6 nesil boyunca Pro modellerinin başlangıç fiyatlarını değiştirmemeyi başardı. Sonuç olarak işin içeriğine kâr marjı girdiğinde fiyatlar değişecektir. Apple’ın fiyat konusunda neler yapacağını ise zaman içinde göreceğiz.

iPhone 15 serisinde RAM değişmeyecek