Redmi Buds 3 kablosuz kulaklık incelemesi

maxresdefault 1

#İŞBİRLİĞİ

Redmi Buds 3, firmanın yeni yarı kulak içi kulaklıkları olarak satışa sunuldu. Eğer uygun fiyata kablosuz kulaklık arıyor ve hem ufak kutu tasarımı hem de hafiflik faktörü sizin için önem arz ediyorsa, bu ürüne göz atmanızda fayda var diye düşünüyoruz.

Öncelikle Redmi Buds 3 ‘ün tasarım detaylarıyla başlayalım. Ürün, Apple AirPods kulaklıkları andıran tasarım hatlarına sahip. Yarı kulak içi kulaklıklar olarak nitelendirebileceğimiz ürünler, silikon başlıklar barındırmıyor.

Bildiğiniz gibi bazı kullanıcılar, silikon başlıklı kulaklıkları tercih ediyor ,bazıları da bu tip, yarı kulak içi kulaklıkları. Kendi adıma konuşmam gerekirse, ben silikon başlıklı kulaklıkları tercih ediyorum. Çünkü bu tip kulaklıklar, hareket halindeyken dahi kulakta sağlam tutuş hissi sunabiliyor ve konforlu kullanıma sahipler. Ama dediğimiz gibi, burada kullanıcı kulak yapıları ve dolayısıyla da tercihler önemli. Bazı kullanıcılar için de yarı kulak içi kulaklıklar daha ideal.

Redmi Buds 3 kablosuz kulaklık incelemesi

Redmi Buds 3 kulaklıkların her biri, 4.5 gram ağırlıkta. Oldukça hafifler.

Taşıma ve şarj kutusu da parlak detaylara, yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip. Genel itibarıyla oldukça ufak boyutlarda ve diyebiliriz ki pantolonunuzun çakmak cebinde dahi rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz.

Ürün, beraberinde gelen Type-C kablo yardımıyla şarj edilebiliyor ve ürünün ön kısmındaki ufak led ışık yardımıyla şarjının olup olmadığını anlayabiliyorsunuz.

Redmi Buds 3 kulaklıkların su sıçramalarına, hafif yağmura ve terlemeye karşı dayanıklı yapıda olduğunu belirtelim. Yani dış mekânlarda yürüyüş yaparken, bisiklet sürerken ya da spor yaparken de güvenle kullanabilirsiniz.

Redmi Buds 3, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip

Telefonunuzla saniyeler içinde eşleştirebilirsiniz. Eğer Xiaomi üretimi bir telefonunuz varsa, Bluetooth özelliğini açmak ve kulaklıklar kutunun içindeyken kutunun kapağını açarak telefon ekranının üzerine bırakmak yeterli. Saniyeler içinde karşınıza eşleşme ekranı gelecektir. Sonrasında, size sunulan seçenekler arasında düzenlemeler yaparak nihai kullanım sürecinize başlayabilirsiniz.

İki kulaklık da dokunmatik panele sahip. Örneğin, iki kez dokunarak bir sonraki şarkıya geçiş yapabilir, yine iki kez dokunarak gelen aramayı kabul edebilir, üç kez dokunarak bir sonraki şarkıya geçiş yapabilir ya da bir kez uzun basılı tutarak şarkıyı durdurabilirsiniz.
Kulaklığı kulağınıza taktığınızda algıladığı gibi çıkardığınızda da algılıyor ve müziği durduruyor. İsterseniz tek kulaklıkla mono deneyim de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Redmi Buds 3 kablosuz kulaklık incelemesi

Redmi Buds 3 kulaklıklar, 12mm dinamik sürücülerke geliyor

Bir şeyler dinlerken, izlerken ya da oynarken, tatmin edici işitsel detaylar alabiliyorsunuz, özellikle de gürültünün az olduğu iç mekânlarda. Video izlerken ve oyun oynarken ses ve görüntü arasında can sıkıcı bir senkron sorunuyla karşılaşmadık. Müzik tarafında ise, eğer ciddi beklentileriniz varsa daha üst seviye bir modele bakmalısınız.

Ürün, klasik ve pop türünde şarkıları iyi bir şekilde sunabiliyor. Tiz’ler yeterli ve vokalleri de rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Derin bass faktörü, maalesef bu üründe söz konusu değil. Dolayısıyla rock ve metal türünde sert şarkılar için pek ideal değil. Öte yandan, yüksek ses seviyesinde dinleme yapmamanızı da öneriyoruz. Bu, hem ses kalitesini düşürüyor hem de kulak sağlığınız için sakıncalı.

Ürün, yarı kulak içi tasarımla geldiği için zaten bir şeyler dinlerken çevrenizde olan biten çoğu işitsel detayı da duyabiliyorsunuz. Bu, aslında sizin dış dünyadan kopmamanız için güzel bir detay.

Peki telefon görüşmelerinde nasıl performanslar sunuyor derseniz, hemen yanıtlayalım. Redmi Buds 3’te sesli aramalar için çift mikrofonlu gürültü engelleme sistemi bulunuyor.

Ürün, iç mekân kullanımında, gürültünün az olduğu anlarda başarılı performans sunuyor. Gürültülü ortamlarda ise, biraz zorlanıyor diyebiliriz. Örneğin…

Gürültünün az olduğu bir dış mekânda ve trafik sebebiyle gürültünün fazla olduğu bir dış ortamda bulunarak test aramaları gerçekleştirdik. Tüm görüşmelerde hem karşımızdakini rahatlıkla anlayabildik hem de bizim söylediklerimiz karşı tarafa net bir şekilde gidebildi, ama…

Tahmin edeceğiniz üzere bu süreçlerde, arka plandaki sesler de hem size hem de karşı tarafa erişiyor. Öte yandan, bazen daha iyi duyabilmeniz için bazen sesinizi yükseltmeniz gerekebiliyor. Sanki konuşma ses seviyesi düşük seviyede kalıyormuş gibi olabiliyor.

Redmi Buds 3 kablosuz kulaklık incelemesi

Redmi Buds 3’ü beraberinde gelen Type-C kabloyla şarj edebiliyorsunuz. Kablonun biraz daha uzun olmasını isterdik açıkçası. Her bir kulaklıkta 35mAh pil bulunuyor. Kutuda da 310 mAh pil kapasitesi var.

Kulaklıklar, tek şarj ile 5 saate kadar deneyim sunabiliyor. Taşıma ve şarj kutusundaki pil detayını da eklediğimizde, tek şarj ile toplamda 20 saate kadar deneyim mümkün oluyor.

Toparlamak gerekirse Redmi Bunds 3, özellikle hafif yapısı ve küçük cepte dahi rahatlıkla taşınabilir kutu tasarımıyla ön plana çıkıyor. Kulaklıklar, yarı kulak içi tasarımda geiyor, ki bazı kullanıcılar da bu tip kulaklıkları tercih ediyor zaten. Eğer yeni bir kablosuz kulaklık arıyor ve çok da para harcamak istemiyorsanız, bu ürünü de göz önünde bulundurabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei MatePad Pro 12.6 akıllı tablet incelemesi