Call of Duty: Black Ops 6’dan Şaşırtan Karar

Call of Duty: Black Ops 6

Bu hafta resmi olarak duyurulan Call of Duty: Black Ops 6, hikâye modunda yer vereceği tarihi bir olayla herkesi şaşırtacak gibi görünüyor.

Bu hafta oyun dünyası için önemli bir gelişmeye sahne oldu. Bir süredir gündemde olan yeni Black Ops oyunu sonunda resmi olarak duyuruldu. Hafta başında gizemli bir fragman paylaşan Activision Blizzard, 24 Mayıs’ta ise Call of Duty: Black Ops 6 adlı yeni Call of Duty oyununu resmi olarak duyurdu.

Oyunun hikâyesi hakkında çok fazla detay barındırmayan, gizemli bir fragmanla duyurulan yeni Black Ops oyunun hakkında pek fazla detay paylaşılmadı. Ancak oyunun resmi olarak duyurulmasının ardından, oyunun hikâyesine dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki yeni Black Ops oyunu, Amerika için büyük önem taşıyan 11 Eylül saldırılarına değinecek.

Call of Duty Black Ops 6

Oyun dünyasıyla ilgili paylaşımlarıyla tanınan Dom Lucrea hesabının paylaştığı bilgilere göre Call of Duty: Black Ops 6’nın hikaye modunda değinilecek olaylardan biri de 11 Eylül saldırıları olacak.

Hatırlarsanız daha önce gelen haberlerde oyunun Körfez Savaşı yıllarında geçeceği söyleniyordu. Körfez Savaşı ile 11 Eylül saldırıları arasında neredeyse 10 yıl var. Eğer bu iki bilgi de doğruysa, yeni Black Ops oyunu uzun yıllara yayılan bir hikaye anlatacak demektir. Öte yandan 11 Eylül, Amerikalıların tam olarak hazmedemediği bir trajedi. Şimdi bir oyunun böylesine büyük bir trajediyi kullanacak olması tepki de çekebilir. Bu yüzden bu karar doğru çıkarsa, Activision Blizzard açısından riskli bir karar olacak.

Elbette bunun doğru olup olmadığını görmek için oyunun tanıtılacağı Xbox etkinliğini beklememiz gerekiyor. Söz konusu bu etkinlik 10 Haziran’da düzenlenecek.

Call Of Duty: Black Ops 6 Resmen Duyuruldu