Redmi 14C Resmi Olarak Tanıtıldı

Redmi 14C

Redmi 14 serisini büyütmeye devam eden Xiaomi, bu serinin merakla beklenen yeni üyesi Redmi 14C’yi bugün resmi olarak tanıttı.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, bütçe dostu telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, son olarak da bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Redmi 14C’nin lansmanını gerçekleştirdi. Böylece telefonun teknik özellikleri ve fiyatı gibi tüm detaylar netlik kazanmış oldu.

Realme 14C, 6.88 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Bu ekranın üzerinde 13 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Telefonun parmak izi sensörü ise yan tarafında yer alıyor.

realme 14c 2

Daha önce gelen haberlerde, Redmi 14C’nin yonga setinin Helio G91 Ultra olabileceği söyleniyordu. Ancak günün sonunda Realme tercihi Helio G81 Ultra’dan yana kullandı. Bu da Redmi 14C’yi bu yonga setini kullanan ilk telefon yapıyor.

Telefonda bu yonga setine tercihe göre 4, 6 ya da 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor. Telefonda 5160 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 18W.

Arka kamera tasarımı dört kameralı bir telefonu andırıyor olsa da Redmi 14C aslında çift arka kameraya sahip. Telefonun 50 megapiksellik ana lensine bir derinlik sensörü eşlik ediyor. Diğer iki halkadan biri LED ışığı, diğeri ise tamamen dekoratif.

Telefonun 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip en düşük maliyetli versiyonunun fiyatı 130 dolar. 8 GB’lık en üst versiyonun fiyatı ise 163 dolar.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı