Redmi 13 Tanıtıldı: Bu Seride 108 Megapiksellik Kamera Kullanan İlk Telefon

Redmi 13

Xiaomi’nin yeni orta segment telefonu Redmi 13 resmi olarak tanıtıldı. Telefon, 108 megapiksellik bir kamera kullanmasıyla dikkat çekiyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, bir süredir gündemde olan yeni telefonu Redmi 13’ü bugün resmi olarak tanıttı. Böylece telefona dair merak edilen tüm sorular da cevap bulmuş oldu.

Redmi 13, 6.79 inçlik LCD bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 90 Hz. Yayınlanan yeni görsellerde de görebileceğiniz üzere Redmi 13 dört farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bu dört seçenek Gece Yarısı Siyahı, Okyanus Mavisi, İnci Pembesi ve Sarı olacak. Telefonun ekranın oldukça düz bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Arka panelde ise alt alta yerleştirilmiş çift arka kamera ile onlara eşlik eden LED ışığı yer alıyor. Bu çift arka kameranın ana lensi telefonun en dikkat çekici parçalarından çünkü. Bu Redmi, bu seride ilk kez 108 megapiksellik bir ana kamera kullanıyor. Bu dikkat çekici lens Samsung ISOCELL HM6 sensörü kullanıyor. Ona 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 13 megapiksel.

Redmi 13 2

Redmi 13, MediaTek’in Helio G91 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 6 ya da 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile 1 TB’a çıkartılabiliyor. Telefon öncülü gibi 5035 mAh’lık bir bataryaya sahip. Ama bu kez şarj hızı daha yüksek. Telefonun şarj hızı 33W olarak açıklandı.

Telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip en düşük versiyonu 180 dolara raflardaki yerini alacak.

Redmi 13

Motorola Edge 2024 Resmen Tanıtıldı