Realme Note 60 Resmi Olarak Tanıtıldı

Realme Note 60

Realme akıllı telefon pazarında adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirket bugün de Realme Note 60’ı resmi olarak tanıttı.

Son dönemde daha çok rakamlı ana serisi ve GT modelleriyle adından söz ettiren Realme, şimdi de Note serisine yöneldi ve son günlerde sık sık gündeme taşınan yeni telefonu Realme Note 60’ı resmi olarak tanıttı. Böylece telefona dair merak edilen tüm sorular da cevap bulmuş oldu.

Realme Note 60, daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi Unisoc Tiger T612 yonga setini kullanıyor. Hatırlarsanız Realme Note 50 de aynı yonga setinden güç alıyordu. Ancak Note 50’nin aksine Note 60’ın 8 GB RAM’e sahip bir versiyonu da bulunuyor ki telefonun performans olarak öncülünden ayrılacağı modelin de bu olacağı düşünülüyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara üç farklı seçenek sunulacak: 64, 128 ya da 256 GB.

Realme Note 60 2 1

Realme Note serisinin yeni üyesi 6.74 inçlik IPS LCD bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Realme telefonun ana kamerasının 32 megapiksellik bir sensör kullanacağını zaten açıklanmıştı. Ona bir de yardımcı lens eşlik ediyor.

Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 10W. İşletim sistemi ise tahmin edebileceğiniz gibi Android 14.

Telefonun 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip en ucuz versiyonu 90 dolara, 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip en üst versiyonu ise yaklaşık 130 dolara satışa sunulacak. Global lanmsanı Endonezya’da yapılan telefon önümüzdeki günlerde pek çok ülkede satışa çıkacak.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı