Redmi 12 inceleme: Türkiye’de üretildi!

ASA WQQW

#İŞBİRLİĞİ

Redmi 12 incelemesiyle karşınızdayız. Ürün,  Türkiye’de satışa sunuldu. MediaTek Helio G88 çipsetiyle gelen telefon, 8GB RAM ve 128GB dahili depolamaya sahip. Ek olarak sanal RAM ve microSD kart desteği de var. Ürün, tavsiye edilen 8,699 TL satış fiyatıyla raflarda teknoloji severleri bekliyor. İşte bu yeni akıllı telefonun detayları…

Redmi 12 incelemesiyle karşınızdayız. Cihaz, ekonomik fiyatlı yeni Android telefonlardan bir tanesi. Ülkemiz Türkiye’de üretilen ürün, kullanışlı bir ekrana ve yeterli pil performansına sahip. Tabii dahası da var. Ürünün kutusunu açtığımızda, beraberinde koruyucu şeffaf kılıfın da geldiğini görüyoruz. IP53 su sıçramalarına karşı dayanıklı yapıda olan cihaz, koruyucu kılıf sayesinde de darbelere ve kirlenmeye karşı daha dayanıklı bir seviyeye erişiyor.

Telefon, üç farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuldu: Gece siyahı, gök mavisi ve kutup gümüşü.

Ürün, düz bir ekrana sahip. Yanlarda metal çerçeve tasarımı dikkatleri üzerine çekiyor. Arka tarafa geldiğimizde ise, yüzeyin cam kaplı olduğunu ve üçlü kamera sisteminin yer aldığını görüyoruz. Dikkat çekici diğer bir detay ise, 3.5mm kulaklık girişine yer verilmesi. Bu sayede kablolu kulaklığınız ile dahili FM radyoyu kullanabilirsiniz. “Kutuda kulaklık var mı?” derseniz, hayır, kulaklığa yer verilmemiş.

8.17mm kalınlıktaki telefon, 198,5 gram ağırlıkta. Cihaz, iki elle kullanıma uygun yapıda. Zira arka yüzey cam olduğu için kaygan. Eğer büyük elleriniz yok ise, ufak bir dikkatsizlikle avucunuzdan kayması büyük ihtimal. Bu sebeple hem koruyucu kılıfı kullanmanızı hem de iki elle kontrol sağlamanızı öneriyoruz.

Redmi 12 inceleme: Telefon, 6.79 inç değerde büyük bir ekrana sahip. Bu da özellikle bir şeyler okumaktan ve izlemekten hoşlananların sevineceği bir detay.

FHD+ çözünürlük sunan ekran, 90Hz tazeleme değeri sayesinde akıcı detaylar sunabiliyor. Öte yandan okuma modu sayesinde de uzun süreler gözleriniz yorulmadan yol alabilmeniz mümkün kılınıyor. Ekranın dokunuşlara verdiği cevapların da genellikle sorunsuz olduğunu söyleyebiliriz.

Redmi 12 inceleme: Türkiye'de üretildi!

Redmi 12 inceleme: MediaTek’nin Helio G88 çipsetiyle geliyor.

Helio G88 çipsetinde, 2GHz çalışma değerine erişebilen işlemci çekirdekleri var. Buna 8GB RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. Cihaz, 8GB RAM’e ek olarak 4GB sanal RAM desteğini de sunuyor. Bu, uygulamaların daha hızlı ve stabil çalışması için önemli bir detay. Öte yandan, isterseniz microSD kart ile dahili hafızaya ek depolama da sağlayabilir, video ve fotoğraf dosyalarınızı arşivleyebilirsiniz.

Android 13 işletim sistemi ve akıcı bir arayüze sahip olan telefon, oyun çalıştırma tarafında da genellikle tatmin edici sonuçlar verebiliyor. Call of Duty gibi popüler bir online oyunu, düşük grafik ayarları ve akıcı detaylarla oynayabilirsiniz. Deneyimlerimiz esnasında aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadığımızı belirtelim.

Redmi 12 incelememizde sırada pil detayları var. Telefon, 5000mAh pile ve 18w hızlı şarj desteğine sahip. Type-C bağlantı noktası destekli adaptörle ürünü şarj edebilirsiniz. Cihaz, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Tabii ihtiyaç duyduğunuzda ultra güç tasarruf modunu açabilir, önemli uygulamaları önceliklendirerek de bir süre daha kullanıma devam edebilirsiniz.

Telefon hakkında daha fazla bilgiye erişmek için bu sayfaya göz atabilirsiniz.

Huawei MatePad 11 PaperMatte akıllı tablet inceleme