Huawei MatePad 11 PaperMatte akıllı tablet inceleme

MFGD

#İŞBİRLİĞİ

Huawei MatePad 11 PaperMatte ile karşınızdayız. Bu ürünü kutudan çıkardığımızda dikkatimizi çeken ilk detay, mat yapıdaki ekranı oldu. Öyle ya, sonuçta kâğıt benzeri bir yapının oluşturulmasıyla hareket ediliyor ve aynı zamanda yansıma faktörünün de büyük ölçüde önüne geçilmesi hedefleniyor. Daha başta söyleyebiliriz ki bunları başarabiliyor da!

Huawei MatePad 11 PaperMatte, 6.85mm kalınlıkta ve yaklaşık 499 gram ağırlıkta. İnce ve hafif yapıda olduğunu, çantanızla bir yerden bir yere giderken rahatlıkla taşıyabileceğinizi söyleyebiliriz. Diyelim ki bir cafe’de oturuyor ya da toplu taşıma aracıyla seyahat ediyorsunuz… Ürün, çoğu kez dış mekânlarda bir şeyler izlemek ve okumak için de ideal detayları sunabiliyor.

Huawei MatePad 11 PaperMatte, metal yüzeye ve pürüzsüz hatlara sahip

Köşelerden yumuşatılmış ve neredeyse dümdüz bir tabletten söz ediyoruz. Ufak bir çıkıntı olarak arka taraftaki 13MP değerdeki kamera modülünü gösterebiliriz. Dolayısıyla ürünün masaya koyarken kamera detayını unutmadan hareket etmeniz önemli.

Tabletimizin bünyesinde Type-C bağlantı noktası ve manyetik klavyeyi eşleştirebilmemiz için kablosuz bağlantı noktası mevcut. Hızlı şarj ve kablosuz kolay bağlanabilirlik gibi detaylar günümüzde oldukça önemli. Öte yandan, işitsel faktörleri de es geçmemek gerekiyor. Neyse ki bu tabletimizde tam 4 hoparlörden oluşan bir sistem var. Bir kulaklığa ihtiyaç duymadan bir şeyler izleyebilir, oynayabilir ya da dinleyebilirsiniz. Özellikle ev ya da ofisteki deneyimlerinizde, zengin işitsel detaylar elde edebilirsiniz.

Klavye demişken…

Huawei Smart Keyboard – klavye, ürünle saniyeler içinde eşleştirilerek kullanılabiliyor. Huawei’nin son yıllarda laptop deneyimini bir nebze de olsa akıllı tabletlere getirmek için çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz ve zaten pek çok klavye örneğiyle de karşılaştık. Bu yeni üründe de özellikle acil toplantılar ve makale yazım süreçleri için fiziksel klavye kullanımına başvurabilirsiniz.

Klavyenin tuşları genellikle büyük ve aralardaki boşluklar da yeterli. Tuşların pek ses çıkarmadığını da belirtelim. Öte yandan, klavyeyle birlikte gelen koruyucu kılıf, tableti klavyeyle kullanırken farklı açılarda konumlandırmanıza da imkân sunuyor.

Huawei MatePad 11 PaperMatte akıllı tablet inceleme

Ürünümüz 11.5 inç ekrana sahip. Bu ekran, 3:2 oranda verimli görüntüleme sağlıyor

MatePad 11 PaperMatte, iyi görüntüleme yapabildiği gibi kalemle gerçekleştireceğiniz dijital çizimlerde de başarılı performanslar sunuyor.

Üniversite öğrencilerinin ve kariyerlerine başlayan genç profesyonellerin bilgisayar gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan tablet, hareket halindeyken dahi rahat okuma deneyimi sunabilen ekrana sahip. Parlama ve yansıma gibi can sıkan detayları büyük ölçüde engelleyebilen ekran, aynı zamanda sanki dokulu kâğıt üzerinde çizim yapıyormuşsunuz hissini de sunabiliyor. Ek olarak üründe yeni bir fırça özelliği ve 15x tuval yakınlaştırma özelliği var. Bu sayede daha detaylı çalışmaları daha kolay gerçekleştirebiliyorsunuz.

2200 x 1440 çözünürlüklü IPS ekran, 3:2 görüntüleme oranına sahip. Yani diğer pek çok tablete kıyasla ekranda tek seferde daha fazla detayı gösterebiliyor. Huawei, bu tercihleri genellikle laptopları tarafında yapıyor, ama görünüşe göre tabletlerini de geri planda bırakmak istemiyor.

Bu büyük ekranda isterseniz aynı anda birden fazla uygulamayla ilgilenebilirsiniz. Hatta toplamda dört farklı uygulamayı açma şansınız da var, ama tabii bu süreçlerde performansta biraz düşüşlerin yaşanması normal. Çoklu pencere özelliği, tableti daha verimli kullanmak isteyenler için göz önünde bulundurulması gereken bir detay.

Ekranımızın bir diğer önemli özelliği ise, 120Hz tazeleme değeri sunabiliyor olması. Bu, özellikle videolarda ve oyunlarda daha akıcı, daha net detaylarla karşılaşmak demek. Televizyonunuzu kapatabilir ve üye olduğunuz dijital içerik platformlarını Huawei tabletinizden takip edebilirsiniz. Unutmadan, yoğun mesailerinizde size yardımcı bir detay olarak sertifikalı “göz konforu” modunun olduğunu da belirtelim.

Tabii kalem yardımıyla ekranda hızlıca notlar alabilir, fotoğrafını çektiğiniz belgeler üzerinde düzenlemeler yapabilir, bulunduğunuz ders ve toplantı ortamlarına daha iyi uyum sağlayarak tablet sayesinde verimliliği artırabilirsiniz.

Huawei MatePad 11 PaperMatte akıllı tablet inceleme

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 mobil platformundan alıyor.

Huawei MatePad 11 PapaerMatte, güçlü bir tablet. Bünyesinde 8GB RAM ve 256GB dahili depolama gibi detaylar var. İşletim sistemi tarafında da Android tabanlı HarmonyOS 3.1’i görüyoruz. Bu cihaz, Android oyun ve uygulamaları rahatlıkla çalıştırabiliyor. Hem yerli hem de yabancı popüler uygulamalar için Huawei’nin uygulama mağazasına gidebilirsiniz. İsterseniz oyun ve uygulamaların resmi websiteleri üzerinden APK dosyalarını da indirerek çalıştırabilirsiniz.

Peki ya Google uygulamaları?

Evet, bu uygulamaları da çalıştırmak mümkün. Bunun için GBOX gibi üçüncü parti uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulama da Huawei’nin uygulama mağazasında yer alıyor. İndirdikten sonra karşınıza bir liste çıkacak ve oradan seçimler yapabileceksiniz. Google Maps, Google Drive, YouTube gibi uygulamalar sizi bekliyor. Yine de, bu uygulama üçüncü parti uygulama olduğu için dikkatli olmanızda yarar var. Huawei ya da Google’ın bu tip uygulamalar için resmi destek sunmadığını unutmamalısınız.

Huawei MatePad 11 PaperMatte akıllı tablet inceleme

Kamera detayları

Tabletimizin arka tarafında 13MP değerde kamera bulunuyor. Bu kamera, özellikle iş ve okul süreçlerinizde yardımınıza koşacaktır. f1.8 açıklık değeri bulunan kamera, fotoğraf çekim tarafında tatmin edici sonuçlar veriyor. Video tarafında da 4K çözünürlüklü çekim seçeneği dahi sunduğunu belirtelim.

Ön kameramız ise, selfie çekimler ve internet üzerinden yapacağımız görüşmeler için yeterli performansa sahip. Tabletin 4 tane hoparlöre sahip olduğundan bahsetmiştik. Buna ek olarak 2 tane de mikrofonunun olduğunu söyleyelim. Böylece internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmelerde “Acaba sesim karşı tarafa net gider ve anlaşılır mıyım?” diye endişelenmenize gerek kalmıyor.

Peki ya diğer bağlantı ve pil detayları neler?

Huawei MatePad 11 PaperMatte’in bünyesinde Wi-Fi 6, 2 × 2 MIMO ve Bluetooth 5.2 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı seçenekleri mevcut. Güncel bir internet altyapısına kablosuz olarak bağlanabilir ve yüksek boyutlu dosyaları kısa süreler içerisinde indirebilirsiniz. Tabii kablosuz Bluetooth kulaklıklarınızı da bu ürünle kullanabilirsiniz.

Tablet, 7700mAh pile sahip ve hızlı şarj desteği de sunuyor. Maksimum olarak 22.5w şarj desteği sunan adaptör, ürünün kutusunda geliyor. Ayrıca para verip almanıza gerek kalmıyor böylece. Cihaz, tek şarj ile bir mesai gününü geride bırakmanıza yardımcı olacaktır. Ürün, tek şarj ile 10 saatin üzerinde video izlemenize de imkân sunuyor. Tabii bu videoların tablette yüklü videolar olması gerektiğini belirtelim. İnternet üzerinden izlediğinizde pil daha çabuk bitecektir.

Huawei MatePad 11 PaperMatte akıllı tablet inceleme

Toparlamak gerekirse Huawei MatePad 11 PaperMatte…

Huawei MatePad 11 PaperMatte, ihtiyaçlarınız doğrultusunda hem iç hem de dış mekânlarda kullanabileceğiniz bir tablet. Yalnızca tablet modunda değil; klavyesi yardımıyla laptop modunda kullanabilir, kalemiyle de bir çizim istasyonu gibi kullanabilirsiniz. Tabii tüm bu süreçlerde parlamayı önleyen akıcı ekranı ve ince tasarımının payının büyük olduğunu hatırlatalım.

Ürün hakkında daha fazla bilgiye erişmek ve satın almak için buraya tıklayarak resmi sayfaya ulaşabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye’de üretilen belki de en iddialı telefon!