Redmi Note 12 inceleme: Bu telefon Türkiye’de üretildi!

r 1

#İŞBİRLİĞİ

Redmi Note 12 incelemesiyle karşınızdayız. Son yıllarda pek çok akıllı telefon şirketinin ülkemize yatırımlar gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu kapsamda yerli üretim cihaz sayısında da artışlar yaşanıyor. Tabii bu, sevindirici bir tablo. Şimdi bahsedeceğimiz Redmi Note 12 de ülkemizde üretilen güncel akıllı telefon modelleri arasında yer alıyor. Ürün, özellikle 120Hz tazeleme değeri sunan büyük ekranı ve 33w hızlı şarj desteğine sahip 5000mAh kapasiteli piliyle ön plana çıkıyor…

Redmi Note 12, yakın zamanda tanıtılan bir ürün. Şu an resmi websitesi üzerinden 8500 TL satış fiyatı karşılığında alınabiliyor. Snapdragon 685 çipseti bulunan ve arka tarafta üçlü kamera sistemiyle gelen telefon, Android 13 işletim sistemine sahip. Kısacası orta seviyede konumlandırabileceğimiz yeni modellerden bir tanesi bu. Peki başka ne gibi detaylar var?

Redmi Note 12 inceleme: Bu telefon Türkiye'de üretildi!

Redmi Note 12, 7.85mm kalınlıkta ve 183,5 gram ağırlıkta. Köşelerden yumuşatılmış, avuçta kolay tutuş hissi sunan tasarım hatlarına sahip.

Cihazın sağ yan tarafındaki fiziksel güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör olarak görev alıyor ve hızlı çalışıyor. Güvenlik için bu özelliği aktifleştirmeniz önemli.

Üst kısma baktığımızda, 3.5mm kulaklık girişini görüyoruz. Bu, artık çoğu telefonda göremediğimiz bir detay. Böylece kablolu kulaklıklarınızı kullanabilirsiniz. Zaten ürünün bünyesinde FM radyo özelliği de bulunuyor.

Alt kısma geldiğimizde ise, kolay kullanılabilirlik ve hızlı şarj gibi işlemler için Type-C bağlantı noktasının tercih edildiğini görüyoruz. Bu da sevindirici bir detay.

Telefon, gri, yeşil ve mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

Ek bir not olarak, ürünün kutusunda koruyucu şeffaf kılıf da var. Böylece daha sağlam ve temiz kullanımlar gerçekleştirebilirsiniz.

Redmi Note 12’nin iddialı noktalarından bir tanesini 120Hz tazeleme değeri sunan ekranı oluşturuyor

6.67 inç değerdeki Amoled ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor. Ayruca 120Hz tazeleme değeri sayesinde akıcı detaylar elde edebiliyorsunuz. Bir video izlerken ya da oyun oynarken net detaylarla karşılaşmayı kim istemez ki?

Tabii bu ekran, ufak dokunuşları dahi algılayabilen ve yumuşak kullanım imkânları sunan bir ekran. Özellikle iç mekân deneyimlerinde başarılı bir görüntüleme kalitesi var. DIş mekân kullanımlarında ise, 1200nit’e kadar yükselebilen parlaklık değeriyle iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz.
“Peki okuma modu var mı?” derseniz, evet, bu da sunuluyor.

6nm olarak üretilmiş Snapdragon 685 ile geliyor.

Redmi Note 12, gücünü Snapdragon 685 çipsetinden alıyor. Bu çipsette, 2.8GHz çalışma hızına erişebilen işlemci çekirdekleri mevcut. RAM ve dahili depolama tarafında da sevindirici detaylar var.

Ürün, 6GB LPDDR4X RAM teknolojisine ve 128GB UFS 2.2 dahili depolama imkânına sahip. Bunların anlamı, uygulamaların daha performanslı çalışması ve dosya transfer süreçlerinin daha hızlı sonuçlanabilmesi. Tabii 1TB’a kadar artırılabilir depolama imkânı da var.

Bir de ekleme yapmak gerekirse, cihazda sanal RAM artırma imkânı da var. Yani güçlü oyun ve uygulamaları daha performanslı çalıştırmak için dahili depolamadaki boş alandan feragat ederek daha yüksek RAM değerlerine sahip olabiliyorsunuz.

Telefonumuz Android 13 işletim sistemine sahip ve kullanımı kolay bir arayüzü var. Deneyimlerimiz esnasında, bir kasma ya da donmayla karşılaşmadık. Zaten ürünün ilk kurulum aşamasında da size pek çok popüler yerli ve yabancı uygulama sunuluyor. Bunlar arasından seçimler yaparak yüklemeler gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ürün, özellikle sosyal medya gezintilerinden hoşlananlar, Instagram ve TikTok gibi platformlarda paylaşımlar yapmayı sevenler için iyi tercihlerden bir tanesi olarak gösterilebilir.

“Peki oyun performansı nasıl?” derseniz, cevaplayalım. Angry Birds 2 ve Call of Duty Mobile gibi oyunları akıcı performansta oynayabiliyorsunuz ve uzun süreli deneyimlerde aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmıyorsunuz.

Redmi Note 12 inceleme: Bu telefon Türkiye'de üretildi!

Peki kamera tarafında neler var?

Telefonun arka tarafında üçlü kamera sistemi bulunuyor: 50+8+2MP.

Yapay zekâ destekli bu sistem, özellikle gün ışığında ve sabit fotoğraf çekim süreçlerinde güzel sonuçlar üretiyor.

İster manzara çekimi yapın, ister geniş açılı çekimler yapın, isterseniz de makro çekimler yapın… Tabii beklentileriniz yüksek olmamalı.

Öte yandan, video çekim tarafında da 1080p 30FPS seçeneğini görüyoruz. Açıkçası 60FPS çekim seçeneğinin de olmasını isterdik, böylece daha akıcı detayları telefon ekranında da deneyimlemek güzel olurdu.

Ön taraftaki kameramız ise, 13MP değerde ve o da iyi ışıklı ortamlarda, özellikle selfie fotoğraf çekimleri tarafında tatmin edici sonuçlar verebiliyor

33w hızlı şarj adaptörü kutuda.

Günümüzde bazı üreticiler, hızlı şarj tarafında katı davranabiliyor. Hatta hızlı şarj desteği olsa bile bu adaptörü ayrıca satabiliyorlar. Neyse ki Redmi Note 12 tarafında bu tip sorunlar söz konusu değil.

Ürün, 5000mAh pile sahip ve 33w hızlı şarj destekli adaptörüyle geliyor. Böylece bu büyük kapasiteyi kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.

Telefon, gündelik kullanımda tek şarj ile 2 günü rahatlıkla görmenizi sağlıyor.

Redmi Note 12 inceleme: Bu telefon Türkiye'de üretildi!

Son sözlere gelecek olursak…

Redmi Note 12, ülkemizde üretilen ve yakın zamanda satışa sunulan bir telefon. Orta seviyede konumlandırabileceğimiz ve Android 13 işletim sistemine sahip olan bu ürün, özellikle iki detayıyla ön plana çıkıyor: 120Hz tazeleme değerine sahip ekranı ve 33w hızlı şarj desteği bulunan 5000mAh kapasiteli pili.

Telefon, resmi mi sitesi üzerinden, 8500 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

Huawei Watch Ultimate akıllı saat inceleme: Şimdiye Dek Gördüğünüz En İyisi Olabilir!