Redmi 10C akıllı telefon: Türkiye’de üretildi!

H GHGFH

#İŞBİRLİĞİ

Redmi 10C, Türkiye’de üretilen bir akıllı telefon. Ekonomik fiyatlı, yeni bir Android telefon arıyorsanız, bu ürünü de göz önünde bulundurabilirsiniz. Cihaz, iki özelliğiyle ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki, büyük ekranı. İkincisi ise, geniş pil kapasitesine sahip olması. Şimdi diğer detaylara birlikte göz atalım.

Redmi 10C, 8.29mm kalınlıkta ve 190 gram ağırlıkta. Telefon, üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bunlar: Grafit gri, nane yeşili ve okyanus mavisi. Bize, deneyimleyebilmemiz için gri rengi geldi.

Ürünün tasarım detaylarına baktığımızda, köşelerden kavislendirildiğini görüyoruz. Alt kısımda hızlı veri aktarımı ve şarj için Type-C bağlantı noktası var. Üst kısımda da artık çoğu telefonda göremediğimiz 3.5mm kulaklık girişi var. Arka tarafta plastik malzeme kullanılmış ve kamerayla birlikte parmak izi okuyucu sensör de dikkat çekiyor. Bu sensörün hızlı çalıştığını da belirtelim.

Redmi 10C, HD+ çözünürlüklü 6.71 inç ekrana sahip.

Bu ekran, ürünün önemli özelliklerinden bir tanesini oluşturuyor. Ekran, özellikle kapalı mekân kullanımlarında iyi bir görüntüleme performansına sahip. Dokunuşlara da hızlı cevaplar veriyor. Netflix ve Amazon Prime gibi üyelikleriniz varsa, favori dizi ve filmlerinizi bu ekranda keyifle izleyebilirsiniz.

Öte yandan, ekranda okuma modu özelliği olduğunu da belirtelim.

Telefon, Snapdragon 680 çipsetiyle geliyor.

6nm üretim süreciyle hazırlanan bu çipset, giriş seviyesi ürünler için yeterli performan sunabiliyor. İşlemci, 2.4GHz değere kadar erişebiliyor. RAM tarafında 4GB, dahili depolama tarafında da 128GB değerleri var. İstenirsse 1TB’a kadar hafızayı artırma imkânı da var.

Android 11 işletim sistemli telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. İlk kurulumu yaptığınızda, size pek çok popüler oyun ve uygulamanın ön yükleme dosyaları sunuluyor. Bunlar arasından seçimler yapabilirsiniz. Cihazın sosyal medya platformlarında gezinti için iyi bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Oyun tarafında da iyi sonuçlar var. Örneğin Call of Duty gibi bir oyunu, orta-yüksek grafik ayarlarında, aşırı ısınma faktörü olmadan deneyimleyebildik.

Redmi 10C akıllı telefon: Türkiye'de üretildi!

Gelelim kameralara…

Telefonun arka tarafında ikili kamera sistemi var: 50+2MP değerde. 50MP ana kamera, f1.8 açıklık değerine sahip. 2MP kamera da derinlik sensörü görevi görüyor.

Kameralar, özellikle iyi ışıklı ortamlarda, sabit fotoğraf çekimlerinde güzel sonuçlar veriyor.

Video tarafına baktığımızda, 1080p 30FPS çekim, hızlı video çekimi ve ağır video çekimi seçeneklerinin olduğunu görüyoruz. Bunlar tabii temel düzeyde modlar. Yani gelişmiş seçenekler sunulmuyor.

Ön tarafa baktığımızda da 5MP değerde selfie kamerayı görüyoruz. Bu kamera da dış mekânlardaki iyi ışıklı çekimlerde güzel sonuçlar verebiliyor.

Peki ya pil?

Redmi 10C, 5000mAh pile sahip. Bu pil, tek şarj ile normal kullanımda iki günlük deneyim sunabiliyor. Öte yandan, bu pilin 18w hızlı şarj desteği sunduğunu da belirtelim. Üzücü olan ise, bu adaptörü ayrıca satın almanız gerektiği. Çünkü kutuda 10w değerde adaptör mevcut.

Wi-Fi AC ve Bluetooth 5.0 gibi kablosuz bağlantı teknolojileri bulunan ürün, yeni bir Android telefon arayanlar ve fazla para ödemek istemeyenlerin göz önünde bulundurabileceği bir model. Özellikle de ufak yaştaki kullanıcılar, ilk kez akıllı telefon kullanmaya hazırlanan teknoloji severler için göz önünde bulundurulabilir.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Enco X2 gerçek kablosuz kulaklık: Amiral gemisi deneyimi!