Redmi 9T: Büyük ekranlı, 6000mAh pilli telefon!

maxresdefault 1

#İŞBİRLİĞİ

Redmi 9T, ilk bakışta büyük ekranıyla dikkat çekiyor. Onu ayrıştıran bir diğer özelliği ise, hızlı şarj destekli 6000mAh pile sahip olması. İşte detaylar.

Redmi 9T, renkli bir aileyi temsil ediyor diyebiliriz. Zira ürün, 4 farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlerle buluşuyor: Karbon grisi, günbatımı turuncusu, alacakaranlık mavisi ve okyanus yeşili olmak üzere. Bize deneyimleyebilmemiz için karbon grisi rengi geldi.

Redmi 9T, 9.6mm kalınlıkta ve 198 gram ağırlıkta. Yanlardan yumuşatılmış tasarım hatları var ve arka yüzeyi plastik, tırtıklı bir yapıyla geliyor. Böylece parmak izi gibi can sıkıcı bir detay da engellenmiş oluyor. Ayrıca büyük Redmi ibaresi de gözlerden kaçmıyor.
Type-C bağlantı noktasına sahip olan telefon, aynı zamanda kablolu kulaklık kullanmak isteyenler için 3.5mm kulaklık girişine de sahip.

Cihazın ön tarafına baktığımızda, üst kısımda ortalanmış selfie kamerayı görüyoruz. Ki bu kamerayı yüz tanıma sistemini aktif etmek için de kullanabilirsiniz. Daha güvenli bir kullanım için ise parmak izi okuyucu sensörü kullanmalısınız. O da sağ yan tarafta, güç tuşuna yedirilerek geliyor ve performanslı çalışıyor.

Bir de ek not olarak, ürünün kutusundan koruyucu şeffaf kılıfın çıktığını da belirtelim.

Redmi 9T, ekranıyla da dikkatinizi çekebilecek bir telefon. 6.53 inç değerde, “büyük” diyebileceğimiz bir ekranı var ve bu ekran ile pek çok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

FHD+ çözünürlük sunan ekran, tipik 400 nit parlaklık değeri sunabiliyor. Dokunuşlara verilen cevaplar da başarılı ve özellikle iç mekan kullanımlarında ideal performans sunduğunu söyleyebiliriz.

Tabii ürünün güneş ışığı modu da bulunuyor. Bunun yanında okuma modu da var, ki bu da günün hemen her saatinde gözlerinizin rahatsız olmadan ideal kullanım deneyimini yaşamanızı hedefliyor.

Telefon, Snapdragon 662 işlemcisine sahip

Buna 4GB LPDDR4X RAM ve UFS 2.1 64GB dahili depolama eşlik ediyor. İsterseniz microSD kart ile hafızayı genişletme şansınız da var. İşletim sistemi tarafında ise Android 10 tercih edilmiş.

Ürün, gündelik kullanımda iyi performans sunuyor diyebiliriz. Sosyal medya uygulamalarında gezebilir, arkadaşlarınızla sohbetler gerçekleştirebilir ya da dizi/film gibi video içerikleri deneyimleyebilirsiniz. Oyun tarafında da, Google Play Store’daki pek çok oyunu deneyimleyebilirsiniz, ama tabii görsel kalite ve performans tarafında yüksek beklentileriniz olmadan. Örneğin, Call of Duty Mobile’ı bu telefonda rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Bir de, telefonda yüksek çözünürlüklü ses sertifikalı hoparlörlerin bulunduğunu, böylelikle de çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymadan güzel işitsel detaylar elde edebildiğinizi belirtelim.

Redmi 9T: Büyük ekranlı, 6000mAh pilli telefon!

Redmi 9T’nin dikkat çekici bir diğer özelliği ise, arka tarafta konumlandırılan dörtlü kamera sistemi: 48+8+2+2MP.

48MP ana kamera, fotoğraflar ve videolar için güzel performans sunuyor. 1080p 30FPS’de videolar çekebilir, isterseniz hızlı ve ağır video çekim seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

8MP geniş açılı kamerayla da geniş açılı fotoğraf ve videolar çekebiliyorsunuz. Bu kamera, özellikle kısa mesafede çok detayı toplamak istediğiniz çekimler, kalabalık çekimler ve manzara çekimleri için güzel sonuçlar verebiliyor.

2+2MP kamera ikilisi de makro çekimler ve bokehli portreler için mevcut.

Ön kameramız ise 8MP değerde ve özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel sonuçlar veriyor. 1080p 30FPS videolar çekebilir, bokeh efektli selfie’ler çekebilir ya da hızlı çekim video denemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bu arada, hem ön hem de arka kameralarda video çekim seçenekleri arasında “H265 yüksek performans” video kodlaması da bulunuyor. Bu sayede özellikle uzun videolarda depolamadan tasarruf elde edebilirsiniz.

Bünyesinde FM radyo, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi AC gibi teknolojileri barındıran telefon, aynı zamanda tam 6000mAh pile sahip.

Bu, telefonun en önemli özelliklerinden bir tanesi. Pil, aynı zamanda 18w hızlı şarj teknolojisini de destekliyor.

Telefon, deneyimlerimiz itibarıyla tek şarj ile 2 günü rahatlıkla çıkarıyor. Yoğun kullanımda da 1 günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz.

Redmi 9T, ülkemizde 2799TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Asus ZenBook Pro Duo 15 OLED: Geleceği Günümüze Getiren PC