Reddit politika değişikliklerini duyurdu

Reddit politika değişikliklerini duyurdu

Reddit politika değişiklikleri platformu yeni bir hale soktu. İşte tüm detaylar.

Reddit, moderatörlerden yönetici onayı almak gibi kuralları değiştirdi. Platformda bir içerik paylaşmadan önce taleplerin Reddit çalışanları tarafından onaylanması gerektiğinden, bu onay sistemi birçok kişi tarafından site genelindeki protestoları engelleme girişimi olarak görülüyor. Reddit’in onayı olmadan birden fazla alt dizinin aynı anda halka açık hale gelmesinin hiçbir yolu yok. Şirket, destek sayfasına “topluluk oluşturduktan sonra topluluk türünüzü değiştiriyorsanız, bir istek göndermeniz gerekiyor” yazan küçük bir not koydu. Bu kararın arkasında herhangi bir gerekçe ise sunulmuyor.

Reddit politika değişikliklerini duyurdu

En son politika değişikliği hakkında bilgi almak için ulaşıldığında platform, “Topluluk Türü ayarlarını anında değiştirme yetkisi platformu bozmak ve kurallarımızı ihlal etmek için kullanıldu” şeklinde açıklama yaptı. Yani geçen yılki protestoların bugünkü değişikliklerle kesinlikle bağlantılı olduğu görülüyor. Nestler ayrıca bunun kişisel bir sorumluluk meselesi olduğunu öne sürerek şunları yazdı: “topluluklar kendi belirledikleri beklentileri karşılamalı; kamusal topluluklar herkes için erişilebilir kalmalı; özel topluluklar özel kalmalı.”

Platformda hemen hemen her konuda bir içerik bulmak mümkün. Protesto yapmak isteyenler de platformu aktif olarak kullanıyor denebilir. Bu sebeple şirket çoğu konuda yayınlayacağı içeriklere dikkat etmek zorunda. Zamanında büyük bir kesinti de yaşayan platform kullanıcılar açısından sorun yaşıyor. Sonuç olarak sitenin günlük trafiği olumsuz etkilendi. Tüm bu alt dizinler özel hale geldikten sonra büyük bir site kesintisi yaşandığı için bunun Reddit’in işlevselliği üzerinde bir etkisi olduğu iddia edildi. Şirket bu kesintiden protestoları sorumlu tuttu ve önlemler almaya başladı.

 

Razer Hammerhead HyperSpeed PS5 oyuncu kulaklığı inceleme