Razer Hammerhead HyperSpeed PS5 oyuncu kulaklığı inceleme

fe wgew

#İŞBİRLİĞİ

Razer, bir süre önce özel bir etkinlik gerçekleştirdi ve ilgi çekici ürünlerinden söz etti. Bildiğiniz gibi bu marka, oyuncuları odak noktasında bulunduruyor. Dolayısıyla hazırlanan ürünler, hem yüksek performans hem de oyuncu kimliğinin rahatlıkla yansıtılabilmesi için önemli. Razer Hammerhead HyperSpeed oyuncu kulaklığı da onlardan bir tanesi diyebiliriz. Bu inceleme yazımızda size ürünün detaylarından söz edeceğiz.

Razer Hammerhead HyperSpeed’in PlayStation ve Xbox platformları için ayrı ayrı tasarlanan versiyonları bulunuyor. Bizim deneyimlediğimiz model, PlayStation 5 uyumlu modeldi. Bu model, beyaz renkte ve PlayStation 5’in tasarımına uygun bir görsellik sunuyor. Eğer Xbox sürümünü isterseniz, bu kez siyah ve fıstık yeşili renklerle bezeli modeli göreceksiniz.

Ürünün kutudan çıkardığımızda, kutu ve kulaklıkların yanında şarj kablosunu ve bir de Type-C vericisini görüyoruz. Bu gerçek kablosuz bir kulaklık ve Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojisiyle kullanılabiliyor. Ama öte yandan, Type-C vericisi sayesinde 2.4GHz yüksek hızlı bağlantı elde edebiliyorsunuz ki bu da oyunlar için önemli bir detay. Ses ve görüntünün uyumlu olmasını istersiniz değil mi?

Razer Hammerhead HyperSpeed oyuncu kulaklığı inceleme

Razer Hammerhead HyperSpeed’in tasarım detayları

Toplamda 53 gramlık bir üründen söz ediyoruz. Taşıma ve şarj kutusu, PlayStation 5 konsoluyla uyumlu görsellikte. Hem onu ön cebinizde de kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Silikon başlıklara sahip kulaklıklar da hoş. Zaten bu kulaklıklarda RGB aydınlatma detayı da mevcut. Evet, tam da oyuncuları yansıtan türden. Dokunmatik mekanizmayla kontrol edilebilen kulaklıkların sapları ise biraz uzun doğrusu.

Kulaklıkların terlemeye karşı dayanıklı olduğunu düşünüyoruz. Öyle ya, saatlerce süren oyun deneyimlerinin ardından, hele de sıcak havalarda terlemeler kaçınılmazdır. Ama öte yandan, ürünün bir IP suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip olduğuna dair bir detayla karşılaşmadığımızı da belirtelim. Yani yağmurlu havalarda bu ürünü kullanmamak daha iyi olacaktır.

Razer Hammerhead HyperSpeed oyuncu kulaklığı inceleme

Razer Audio ile kolay kullanım

Ürünü şarj ettikten sonra mobil cihazınıza Razer Audio uygulamasını kurmanızı öneriyoruz. Android ve iOS için ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bu uygulama yardımıyla ses profilleri, RGB aydınlatma seçenekleri, ANC, ENC, ekolayzır ve daha pek çok ayarlamayı gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu arada ürünün PC’lerde ve diğer pek çok mobil cihazda da sorunsuz çalıştığını belirtelim.

Hammerhead HyperSpeed’in ses kalitesi

10mm sürücülere sahip kulaklıkların ses kalitesi tatmin edici düzeyde. Melodiler ve vokalleri ayrı ayrı, temiz detaylarla duyabiliyorsunuz. Bass’lar da yeterli düzeyde. Tabii sadece müzik ve video değil, oyun tarafı da önemli aslında. Hele de online maçlarda. Sesler ne taraftan geliyor, tahmini olarak ne kadar uzaktan geliyor, bu gibi detayları düşünerek yol alabiliyorsunuz. Hele de iyi ses efektlerine sahip bir oyunu oynuyorsanız, kulaklarınız bayram edecektir diyebiliriz. Tabii burada ANC ve ENC teknolojilerinin de payı önemli. Öyle ya, deneyimleriniz esnasında dış sesleri duyarak olumsuz etkilenmek istemezsiniz. Böylelikle dış mekânlarda, toplu taşımada, yani kısacası gürültülü ortamlarda kullanırken de dış sesleri neredeyse hiç duymadan direkt deneyimler gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dinlediğiniz müzikteki enstrümanları ve vokalleri ayrı ayrı, temiz detaylarla alabiliyorsunuz. Bu berraklık, izlediğiniz videolar ve oynadığınız oyunlar için de geçerli. Önemli bir detay, ses ve görüntü senkron sorununun yaşanmaması ve düşük gecikme süresi sayesinde konforlu deneyimler elde edebilmeniz. Derin bass’lar tarafında biraz daha çalışılabilirmiş ama kesinlikle kötü değil bu haliyle.

Diyelim ki bir telefon görüşmesi gerçekleştireceksiniz. İç mekân deneyimlerinde zaten gecikmesiz, berrak sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Merak ettiğimiz, dış mekân kullanımlarında, mesela akan bir trafiğin yanındaki kaldırımda yürürken nasıl sonuçlar elde edeceğimizdi. ANC özelliği zaten önemli. Ama ortam gürültülerini önemli ölçüde yok eden ENC’nin de devreye girmesiyle hem mikrofon hem de kulaklık sistemi tarafında güzel sonuçlar elde ediliyor. Telefonla görüştüğünüz kişi, sizin o an dışarıda, gürültülü bir ortamda olduğunuzu kolay kolay fark edemeyecektir diye düşünüyoruz.

Bu arada, eğer Type-C verici takılıyken, yani oyun modundayken telefonunuz çalarsa, buna kulaklık üzerinden cevap veremiyorsunuz. Direkt olarak telefondan cevaplamalısınız. Bu da biraz üzücü.

“Ben tek kulaklık kullanmak istiyorum?” diyorsanız da Bluetooth modundayken ister sağ isterseniz de sol kulaklığı kullanabilirsiniz. Type-C bağlantı yapıldığında yalnızca sağ kulaklık çalışıyor.

Razer Hammerhead HyperSpeed oyuncu kulaklığı inceleme

32.5 saate kadar pil ömrü!

Razer Hammerhead HyperSpeed, pil ömrüyle sizi yarı yolda bırakmayacaktır diye düşünüyoruz.

Kulaklıklar, RGB aydınlatma ve ANC kaplıyken tek şarj ile 6.5 saate kadar deneyim sunabiliyor. Taşıma ve şarj kutusundaki pil detayını da eklediğimizde, toplamda 32.5 saatlik deneyim elde edebiliyorsunuz.

Eğer RGB ve ANC’yi açarsanız, bu kez kulaklıkların tek şarj ile 4 saate varan deneyim sunabildiğini göreceksiniz. Taşıma ve şarj kutusuyla birlikte toplamda 20 saate varan deneyimler gerçekleştirebilirsiniz.

Tabii ürünün sizin kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda daha farklı süreler sunabileceğini de hatırlatmakta yarar var.

Huawei Watch GT 5 Pro video inceleme: Titanyum amiral gemisi akıllı saat!