Reddit fark yaratacak özellikler ekliyor

Reddit fark yaratacak özellikler ekliyor

Reddit Talk’u tanıttıktan yaklaşık bir yıl sonra şirket, canlı sesli sohbetlerini masaüstüne genişletiyor. Platform ayrıca konuşmaları bulmayı ve katılmayı daha kolay hale getirmek için birkaç yeni özellik ekliyor. İşte detaylar.

Geçen Nisan ayında, sesli sohbetler yalnızca mobil cihazlarda mevcuttu. Reddit kullanıcıları sohbeti kaçırmamak istiyorlarsa canlı olarak dinlemeleri gerekiyordu. Ancak artık bu durum değişiyor. Reddit Talk artık masaüstü tarayıcılarda mevcut olacak ve sohbetler artık kaydedilecek. Böylece kullanıcılar konuşmaları sona erdikten sonra bile yayınlayabilecek.  Reddit ayrıca yorum yapma yetenekleri de ekliyor, böylece katılımcılar “el kaldır” özelliğini kullanmak zorunda kalmadan seslerini duyurabilir ve moderatörün mikrofonlarını açmasını bekleyebilir.

Reddit fark yaratacak özellikler ekliyor

Geçtiğimiz dönemlerde Twitter, Twitter Spaces’taki canlı sohbetleri en üst seviyeye taşımıştı. Reddit de buna benzer bir hamle yapıyor. Uygulama, gerçek zamanlı olarak gerçekleşen konuşmaları vurgulayan bir “canlı çubuk” ekleyerek sesli sohbetleri daha kolay bulmayı sağlayacak. Bu özellikler ile şirket, canlı sesi platformunun daha merkezi bir parçası olmaya zorluyor. RedditTalk’un ne kadar yaygın olarak kullanıldığı henüz net değil, ancak bir blog gönderisinde şirket “günlük aktif dinleyicilerde %250 büyüme” görüldüğünü söylüyor. Şirket ayrıca, r/kripto para birimleri de dahil olmak üzere 1000’den fazla alt sekmenin özelliği etkinleştirdiğini de belirtiyor. Tüm bu özelliklerle platform fark yaratacak kadar büyür mü bilinmez ancak mevcut kitlesinin memnun olacağı kesin.

Acer Swift 3 metal kasa tasarımı ile kendisini farklılaştırıyor