Red Notice, Netflix’te izlenme rekorları kırıyor

Red Notice, Netflix'te izlenme rekorları kırıyor

Netflix’in soygun draması Red Notice, bugün itibariyle toplam 328 milyonun üzerinde izlenme saati ile yayın hizmetinin bugüne kadarki en büyük ilk filmi olarak Bird Box’ı resmen devirdi. İşte detaylar.

Bu Netflix için harika bir haber gibi görünebilir. Ancak filmin başarısı rakamların gösterdiği kadar dikkat çekici değil. Elbette, görüntülenen saat sayısı, abonelerin gerçekten Red Notice izlediğini gösteriyor. Ama aynı zamanda Netflix’in bunlar şu anda elde etmesi gereken ve muhtemelen daha fazlasını görmesi gereken türden rakamlar değil.

Red Notice, Netflix'te izlenme rekorları kırıyor

Ünlülerin çekiciliği söz konusu olduğunda, Red Notice birçok açıdan ilgi çekici bir film. Oyuncular  Wonder Woman (Gal Gadot), Deadpool (Ryan Reynolds) ve The Rock’ı (Dwayne Johnson) gibi isimleri içeriyor. Tüm oyuncuları filme dahil etmek ve süreç şirkete 200 milyon dolarla patladı. Ancak film, Bird Box’ın veya Netflix’in bugüne kadarki en popüler TV dizisisi olmaya devam eden yeni başarısı Squid Game‘in kültürel prestijinin yakınında hiçbir yere ulaşmadı. Red Notice’in büyük bir aksiyon eğlencesi var, ancak bu kadar.

Netflix en şeffaf yayın hizmetleri arasında ve raporlarını direkt olarak sunuyor. Ancak bu  diğer hizmetler tarafından paylaşılan veriler olmadan, Netflix’in başarılarının örneğin HBO Max veya Prime Video’nunkilerle karşılaştırıldığında nasıl olduğu konusu belli değil. Neticede herkes aynı kurallara göre oynamadan, Netflix’in rekabete karşı nasıl bir performans sergilediğine ve neyin gerçekten başarılı olduğuna dair bir şey demek zor.

Twitter, ‘özel’ resim ve videoların izinsiz paylaşılmasını yasakladı