Realme Türkiye Xiaomi ile dalga geçti!

realme 7

Türkiye’de faaliyet gösteren Çinli üreticilerden biri olan Realme Türkiye Xiaomi ile dalga geçti. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Xiaomi geçtiğimiz gün Mi 11’in kutusundan şarj cihazı çıkmayacağını açıkladı. Aslında bu açıklamada bişey yok. Fakat 2 ay öncesine gittiğimizde aynı açıklamanın Apple tarafından da yapıldığını görebiliriz. Nitekim bu açıklamadan sonra da Xiaomi Apple ile sosyal medya üzerinden hayli dalga geçmişti.

2 ay sonrasına geldiğimizde ise Xiaomi dalga geçtiği şeyi kendisi yapmaya kalktı. İlkten bu açıklamanın şaka olduğu düşünülmüştü fakat öyle değil. Çinli üretici ciddi ciddi çevreye duyarlılığı bahane ederek telefon kutusundan şarj aleti çıkmayacağını açıkladı.

Realme Türkiye Xiaomi ile kafa buldu

Xiaomi‘nin bu açıklamasından sonra bazı tepkilerin geleceği zaten biliniyordu. Hatta bazı üreticilerin Xiaomi ile dalga geçeceği de tahmin ediliyordu. Nitekim Çinli üretici ile dalga geçen isimlerden birisi de Realme oldu.

Çinin en genç akıllı telefon üreticilerinden biri olan Realme, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Xiaomi’ye göndermede bulundu. Dilerseniz bahse konu paylaşıma aşağıdan göz atabilirsiniz.

//www.instagram.com/embed.js

Dip not olarak belirtelim. Xiaomi şimdilik sadece Mi 11 kutusundan şarj adaptörü çıkmayacağını açıkladı. Dolayısıyla diğer modellerin kutu içeriğinde bir değişim söz konusu değil. En azından şimdilik bu konuda bir açıklama gelmiş değil. Yine de bekleyip göreceğiz.

Xiaomi 3 farklı katlanabilir ekranlı telefonla geliyor