Xiaomi 3 farklı katlanabilir ekranlı telefon ile geliyor

Lei Jun

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi 2021’de 3 farklı katlanabilir ekranlı telefon ile geliyor. İşte detaylar.

Son dönemde katlanabilir akıllı telefonlara olan ilgi hayli arttı. Hali hazırda katlanabilir akıllı telefon üreten firma sayısı çok fazla değil. Bilindiği üzere şu anda sadece 3 isim katlanabilir ekranlı telefon satıyor. Samsung, Huawei ve Motorola.

Bu üç isim dışında diğer üreticilerin de katlanabilir ekranlı telefonlar üzerine çalışma yaptıkları biliniyor. Fakat bahse konu bu üreticiler ortaya henüz somut bir iş çıkarmış değiller.

Önümüzdeki süreçte Android tarafında daha fazla katlanabilir ekranlı model görmemiz mümkün. Fakat Apple’ın mevcut şartlarda katlanabilir ekranlı bir iPhone üretmesi pek de olası görünmüyor.

Elbette bunun birden fazla nedeni mevcut. Fakat bu konuya daha sonra değiniriz. Bugün ki konumuz ise Xiaomi.

Xiaomi katlanabilir ekranlı telefon

Xiaomi 3 katlanabilir ekranlı telefon ile karşımıza çıkacak

Sızdırılan son raporlara göre Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi hali hazırda 3 farklı katlanabilir ekranlı cihaz üzerinde çalışıyor.

Çinli üreticinin bu modelleri farklı fiyat aralıklarında kullanıcılara sunacağı ve katlanabilir ekranlı modellerin kullanıcılar arasında yaygınlaşmayı sağlayacağı sızdırılan bilgiler arasında.

Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Malum Xiaomi daha önce de katlanabilir ekranlı telefonlar üreteceğini açıklamıştı. Fakat somut adımlar atılmadı. Şimdi ise umutlar 2021’e kalmış durumda. Dileriz 2021 teknoloji sektörü açısından yeniliklerin çok daha fazla olduğu bir sene olur.

MIUI 12.5 için çıkış tarihi açıklandı