Realme Note 60’ın özellikleri lansmandan önce ortaya çıktı

rr1

Realme Note 60 modeli resmen ortaya çıktı. Henüz şirket tarafından resmi bir duyuru yapılmamış olsa da  cihazın özellikleri tam liste paylaşıldı.

Yerel perakendecilerin Instagram’da yaptığı paylaşımlar ve listeler, telefonun özelliklerinin büyük bir kısmını gözler önüne seriyor.  Realme Note 60’nun, selefi Note 50‘ye kıyasla önemli bazı yükseltmelerle geldiği görülüyor.

Ekran ve Tasarım: Note 60, 6,74 inç HD+ çözünürlüğe sahip 90Hz IPS LCD ekran ile geliyor. Yeni eklenen “yağmur suyu akıllı dokunuşu” özelliği, ıslak parmaklarla daha kolay kullanım sağlıyor ve telefon, IP64 toz ve suya dayanıklılık derecesine sahip. Tasarım tarafında ise Note 60, selefindeki plastik gövdeden daha dayanıklı olan metal bir çerçeve sunarak dikkat çekiyor.

Realme Note 60

Kamera ve Donanım: Cihazın arka tarafında, 10x dijital yakınlaştırmaya sahip 32 MP ana kamera bulunuyor. Bu, Note 50’deki 13 MP kameraya kıyasla önemli bir yükseltme. Ek olarak, belirtilmeyen bir ikincil sensör de mevcut. Ön tarafta ise 5 MP selfie kamerası bulunuyor.

Performans ve Pil: Telefon, Unisoc T612 yonga seti tarafından destekleniyor ve 4 GB veya 6 GB RAM ile 64 GB veya 128 GB depolama seçenekleri sunuyor. Güç ihtiyacını karşılayan 5000mAh pil, ne yazık ki sadece 10W şarj desteği ile geliyor. Güvenlik için yan tarafa monte edilmiş parmak izi sensörü ve yüz kilidi mevcut.

Realme Note 60, şu an için Endonezya’da uygun fiyatta satışa sunulsa da küresel pazarda farklı fiyatlarda satışta olması bekleniyor,  temel model olan 4GB/64GB varyantı için yaklaşık 90 $ ve 6GB/128GB modeli için yaklaşık 103 $ fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Telefon halihazırda satın alınabiliyor, bu da resmi duyurunun yakın bir tarihte yapılacağını gösteriyor.

Honor Magic V3 dayanıklılık testinden başarıyla geçti