MediaTek, Dimensity 9400’ü Ekim ortasında piyasaya sürülmesi bekleniyor

b1

Gelen bilgilere göre, MediaTek yeni amiral gemisi yonga seti Dimensity 9400’ü beklenenden daha erken bir tarihte piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Genellikle MediaTek, yılın son çeyreğinde en üst düzey işlemcilerini tanıtırken, bu kez Dimensity 9400’ün ekim ortasında tanıtılması bekleniyor. Böylece SoC’nin daha erken duyurulması da olası hale geliyor.

MediaTek’in en büyük rakibi Qualcomm ise Snapdragon 8 Gen 4’ü 21 Ekim’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu bağlamda, Dimensity 9400’ün desteklediği Vivo X200 veya Oppo Find X8 serisinin, Snapdragon 8 Gen 4 destekli telefonlardan daha önce piyasaya sürüleceği öngörülüyor. Özellikle Xiaomi 15 serisinin Snapdragon 8 Gen 4 yonga setiyle Kasım veya Aralık aylarında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Dimensity 9400

Dimensity 9400 ile ilgili sızıntılarda, 3nm üretim süreci üzerine inşa edileceği ve performans açısından önemli iyileştirmeler sunacağı belirtiliyor. Yonga seti, özellikle Cortex-X925 performans çekirdeğiyle CPU mimarisini yükseltiyor ve önceki modellere kıyasla tek çekirdek performansında %30’a kadar artış sağlayabilir. Aynı zamanda güç verimliliği açısından da %30 daha az enerji tüketmesi bekleniyor, bu da Snapdragon 8 Gen 3’e kıyasla önemli bir avantaj sağlıyor.

Dimensity 9400 ayrıca, Samsung’un sektördeki en hızlı 10,7 Gbps LPDDR5x belleğini kullanan ilk çip olacak. Bu özellikler, MediaTek’in amiral gemisi işlemcisinin, performans, verimlilik ve hız açısından büyük bir sıçrama yapacağını gösteriyor.

Honor Magic V3 dayanıklılık testinden başarıyla geçti