Realme akıllı telefon satışları 2021’de 60 milyon birimi aştı

realme akıllı telefon satışları 2021'de 60 milyon birimi aştı

realme 4 Ocak’ta yeni GT2 serisini duyuran bir ürün lansman etkinliği düzenledi. Amiral gemisi telefonlarla ilgili ayrıntıların yanı sıra realme VP Xu Qi, şirketin 2021’deki performansına ilişkin birkaç rakam da aktardı. İşte detaylar.

Resmi rakamlara göre, geçen yıl küresel satışlar 60 milyon birimi aştı ve realme 21 ülkede ilk 5 akıllı telefon markasına girerek dünya çapında 6. sırada yer aldı. 2021’de satılan ünite sayısı, yıllık %50’lik bir artış gösterdi ve realme, 90 milyon adede ulaşma hedefiyle bu yıl büyüme oranını sabit tutmayı umuyor. Ayrıca, şirketin şu anda en hızlı büyüyen 5G Android telefon markası olduğu ve satış açısından 100 milyon adedi en hızlı geçen telefon şirketi olduğu ve bu sayede hünerini daha da kanıtladığı da ortaya çıktı. Buna ek olarak realme, Çin’in açıkça ana odak noktası olduğu, ancak aynı zamanda Avrupa pazarı tarafından da desteklendiği güncellenmiş bir küresel yerleşim hedefini vurguladı. Şirket gerçekten de kıtada yıllık bazda üç haneli bir büyüme kaydetti ve bunu sürdürmeyi umuyor.

realme akıllı telefon satışları 2021'de 60 milyon birimi aştı

Realme, teknolojik yenilik açısından şirketin Ar-Ge harcamalarının %70’ini ileri teknoloji araştırma ve geliştirmeye, şirketin yazılım ve donanım yeteneklerini güçlendirmeye ve genel ürün deneyimini geliştirmeye harcayacağını belirtti. Aynı zamanda şirket, ürün tasarımını cilalamaya ve “teknoloji endüstrisindeki en moda marka” olarak izlenim bırakmaya devam etmek için küresel pazardaki en son trendleri takip etmeye devam edecek.

Yeni nesil AirPods Pro 2 kulaklık ilginç özelliklerle geliyor