Realme GT 7 Pro: 2000 Nit parlaklık ve dev batarya ile geliyor

Realme GT 7 Pro

Realme, GT 7 Pro ile amiral gemisi serisini yükseltmeye hazırlanıyor, gelen son bilgilere göre  Realme GT 7 Pro’nun küresel varyantı, Çin varyantında kullanılan BOE ekranından daha pahalı ve özelleştirilmiş bir Samsung ekran kullanacak.

Bu ekran, 2000 nit tepe parlaklık (HBM) sunarak, doğrudan güneş ışığında daha iyi bir görünürlük sağlayacak. Karşılaştırma açısından, Realme GT5 Pro’da kullanılan ekranın tepe parlaklığı 1600 nit idi. OnePlus 13’ün de benzer bir BOE X2 ekran ile aynı 1600 nit tepe parlaklığı sunduğu söyleniyor. Bu bağlamda küresel tepe parlaklığı (HBM), telefonun güneş ışığında ulaştığı parlaklık seviyesini temsil eder ve bu özellik özellikle dış mekan kullanımında kritik bir öneme sahiptir. Realme GT 7 Pro’nun manuel tepe parlaklığı 1000 nit’te kalacak ve HDR içerik izlerken ekranın küçük bir bölümünde daha yüksek parlaklık tetiklenebilir.

Realme GT 7 Pro 2

Performans ve Isınma Sorunları

Realme GT 7 Pro’nun kalbinde, henüz tanıtılmamış Snapdragon 8 Gen 4 (veya Snapdragon 8 Elite) yonga seti bulunacak. Bu yonga seti, Geekbench testlerinde üst düzey performans göstermiş olsa da, yeni Cortex-X925 prime çekirdeği ve 4,32 GHz’e ulaşan saat hızı nedeniyle güç verimliliği ve ısınma sorunları hakkında bazı endişeler var. Özellikle CPU’nun normal kullanımda 98°C’ye kadar ısındığı iddiaları, performansın aşırı ısınma ile dengelenmesinin gerektiğini gösteriyor.

Realme GT 7 Pro, şimdiye kadarki en büyük Realme bataryasına sahip olacak ve 6.000mAh kapasiteyi aşacak. Tipster DCS’ye göre, bu batarya 6 hücreli bir yapı kullanacak ve tüm hücreler aynı anda şarj edilecek. Bu sayede, 120W hızlı şarj cihazı ile bataryanın oldukça hızlı şarj olması bekleniyor. Silikon-karbon anot pil teknolojisi, artan kapasiteye rağmen cihazın şık ve hafif kalmasını sağlayacak.

Geçen yıl yalnızca Çin pazarına sunulan Realme GT 5 Pro’nun aksine, Realme GT 7 Pro’nun küresel pazarda da geniş bir lansman yapması bekleniyor.

Oppo Pad 3 Pro, 24 Ekim’de tanıtılacak