OnePlus 13, Snapdragon 8 Elite’in Özel Bir Versiyonunu Kullanacak

OnePlus 13

OnePlus 13, aynı dönemde çıkacak diğer amiral gemisi akıllı telefonları gölgede bırakabilir. Telefon, Snapdragon 8 Elite’in özel bir versiyonunu kullanacak.

Bildiğiniz gibi Qualcomm, yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Elite’i 21 Ekim’de resmi olarak tanıtacak. Snapdragon 8 Elite’in çıkışıyla birlikte, amiral gemisi akıllı telefonlar da üst üste gelmeye başlayacak. Bu yüzden ekim ayının son haftasının akıllı telefon dünyası için oldukça yoğun geçmesi bekleniyor. Bu dönemde piyasaya sürülecek amiral gemisi modellerden biri de merakla beklenen OnePlus 13 olacak. Ancak görünen o ki OnePlus’ın amiral gemisi diğerlerinden biraz daha farklı bir yonga seti kullanacak.

OnePlus yöneticisi Cai Zuxuan, OnePlus 13’te kullanılacak olan Snapdragon 8 Elite’in diğer telefonlardakinden farklı olacağını açıkladı. OnePlus’ın yeni amiral gemisine özel olarak optimize edilen bu versiyon, standart Snapdragon 8 Elite’e kıyasla güç tasarrufu konusunda çok daha iyi olacak. En azından OnePlus’ın iddiası bu yönde. Eğer şirket bu iddiasının altını doldurabilirse, OnePlus 13 rakiplerine karşı önemli bir avantaja sahip olabilir.

OnePlus 13

Daha önce gelen bilgilere göre telefonun en üst versiyonunda Snapdragon 8 Elite yonga setine 16 GB RAM eşlik edecek. İşletim sistemi ise Android 15 olacak. OnePlus 13, 6.8 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip olacak. QHD çözünürlükteki bu ekranın altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Telefon 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada 100W hızlı şarj ile 50W kablosuz şarj özellikleri bulunacak.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde gelen bilgiler, OnePlus 13’ün arka kamerasında 50 megapiksellik üç farklı lens bulunacağını ortaya çıkarmıştı. OnePlus 12’nin de ana lensi 50 megapikseldi ama ona 48 megapiksellik geniş açılı bir lensle 64 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyordu. OnePlus 13’te ise her üçü de 50 megapiksel olacak. Telefonun 50 megapiksellik ana lensi Sony LYT808 seneör kullanacak. 3x optik zoom özelliğine sahip olacak telefoto kamera ile geniş açılı lens ise Sony IMX882 sensörler kullanacak.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor