Realme C55 İnceleme: Apple Dynamic Island benzeri özellik, artık Android’te!

g gbe

#İŞBİRLİĞİ

Realme C55, son aylarda yurt dışında fazlasıyla konuşulan ekonomik fiyatlı telefon modellerinden bir tanesiydi. Bunun sebebi ise, iPhone’larda gördüğümüz Dynamic Island özelliğine benzer bir özelliği sunuyor olmasıydı. Mini Kapsül olarak adlandırılan özellik, ön kamera etrafındaki siyah bandı genişletiyor ve burada şarj durumu, pil detayları gösterilebiliyor. Öte yandan ürün, C serisinde bir ilk olarak 33w SuperVOOC hızlı şarj teknolojisini barındırıyor. Üstelik, hızlı şarj destekli adaptörü kutuda görüyoruz. Böylece ekstra para vermemize gerek kalmıyor. Tabii dahası da var.

Realme C55, sınıfının en ince telefonlarından bir tanesi. Sadece 7.9mm kalınlıktaki telefon, yaklaşık 190 gram ağırlıkta. Ürünün köşeleri yumuşatılmış hatlara sahip ve arka yüzeyi de parlak plastik malzeme kullanılarak hazırlanmış. Temiz ve dayanıklı kullanım için, ürünün beraberinde gelen şeffaf kılıfı kullanmanızı öneriyoruz.

Güvenlik tarafında bir diğer önemli nokta ise, sağ yan taraftaki güç tuşuna entegre edilen parmak izi okuyucu sensör. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği aktifleştirmenizde yarar var. Sorunsuz çalıştığını söyleyebiliriz.

Realme C55, 6.72 inç değerde IPS LCD ekrana sahip

Bu ekran, 90Hz tazeleme değeri ve 1080×2400 çözünürlük sunuyor. Böylece akıcı detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Hem dokunuşlara hızlı cevaplar veriliyor hem de özellikle iç mekân kullanımlarında tatmin edici sonuçlarla karşılaşıyorsunuz. İster bir şeyler okuyun, ister bir şeyler oynayın, isterseniz de bir şeyler izleyin.

MediaTek Helio G88 çipset ile geliyor

Ürün, sınıfında iyi bir performans sunuyor. Helio G88 çipsetine 8GB RAM ve 256GB dahili depolama eşlik ediyor. Cihazın microSD kart desteği var. Ayrıca güçlü oyun ve uygulamalar için isterseniz 8GB’a kadar sanal RAM desteğini devreye alabilirsiniz. Böylece toplamda 16GB RAM değerine erişebiliyorsunuz.

Android 13 işletim sistemli telefon, özellikle Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının kullanımı için iyi performansa sahip.

Realme C55 İnceleme: Apple Dynamic Island benzeri özellik, artık Android'te!

Arka tarafta dual kamera sistemi kullanılıyor

Bu sistem, 64 + 2MP kameralardan oluşuyor. 2MP değerde kamera, derinlik sensörü görevi görüyor.

64MP kamera, Realme C55’i segmentinde iddialı bir konuma getiriyor ve özellikle iyi ışıklı ortamlarda, fotoğrafçılık tarafında tatmin edici sonuçlar sunuyor. Tabii buna ek olarak üründe bokeh efektli çekim, gece çekimi ve çeşitli filtrelerin kullanılabildiği detaylar da mevcut. Kamera sistemi, yapay zekânın da yardımıyla çekilen fotoğrafları en iyi versiyonlarıyla size sunmaya çalışıyor.

Video tarafında da 1080p 60FPS videolar çekebilirsiniz, ki bu da Facebook, Instagram, TikTok ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında yapacağınız paylaşımlar için yeterli.

Selfie kameramız ise 8MP değerde. HDR ve panorama çekim gibi detayları bulunan kamera, bokeh efektli selfie’ler tarafında da tatmin edici sonuçlar sağlıyor.

Realme C55, bünyesinde 3.5mm kulaklık girişine sahip. Günümüzde kablolu kulaklık deneyimine önem veren hâlâ pek çok kişi var. Bu detay da ürünün tercih edilebilirliğini artırıyor.

Cihaz, Wi-Fi AC, Bluetooth 5.2 ve NFC gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine de sahip. Böylelikle kablosuz bağlanılabilirlik tarafında da iddialı olduğunu gösteriyor.
Peki parmak izi okuyucu sensör var mı? Cevabımız evet. Ürünün sağ yan tarafındaki güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör görevini görüyor. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği aktifleştirmenizi öneriyoruz.

Realme C55 İnceleme: Apple Dynamic Island benzeri özellik, artık Android'te!

Şimdi de gelelim pil ve hızlı şarj detaylarına. Realme C55, bünyesinde 5000mAh pile sahip.

Bu pil, tek şarj ile normal kullanımda 2, yoğun kullanımda da 1 günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor.

Ürün, 33w hızlı şarj desteğine sahip ve destekli adaptör, kutuda geliyor. Böylece ayrıca para vermeden kısa sürede cihazınızı şarj edebilirsiniz. Ürünü yarım saate %50’ye kadar, 1 saat civarı bir sürede de %100 şarj edebilirsiniz.

Pil, beş çekirdekli koruma sistemi sayesinde de uzun süreler boyunca sorunsuz ve yüksek performans sunabilecek.

Beş çekirdekli koruma sistemini açmak gerekirse: Aşırı şarj koruması, aşırı voltaj koruması, aşırı akım koruması, aşırı sıcaklık koruması ve aşırı durum koruması.

Son sözlere gelecek olursak…

Realme C55, C serisinin en iddialı üyelerinden bir tanesi ve sınıfında gerçekten de özel bir örnek. Mini kapsül özellikli ve 90Hz tazeleme değerine sahip ekranı, Android tarafında benzersiz bir deneyim sunma amacını taşıyor. Öte yandan cihaz, 33w hızlı şarj destekli 5000mAh değerde pili sayesinde de gerek sosyal medya deneyimlerinizde, gerekse de video oyun deneyimlerinizde yarı yolda kalmadan ilerleyebilmenizi sağlıyor.

Ürünün 256GB dahili depolamalı versiyonu, şu an 7500-8000 TL civarı fiyatlarla bulunabiliyor.

ASUS Zenbook S 13 OLED (UX5304) inceleme: Sınıfının en incesi!