Kampüsün Şampiyonları C55 ve C53 realme’de!

v gwewerf

#İŞBİRLİĞİ

Donanım Günlüğü’ndesiniz ve bu videomuzda size Realme C55 ve C53 modellerinden söz edeceğiz. Ekonomik fiyatlı bu modeller, hem gündelik yaşantı hem de okul hayatında gençlere pek çok avantaj sunuyor.

Bildiğiniz gibi yakın zamanda yeni bir karar alındı ve bu karar kapsamında artık öğrenciler çok daha uygun fiyatlara akıllı telefonlar satın alabiliyor. İşte bu telefon modellerin arasında Realme C55 ve C53’ün fazlasıyla dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle, bu telefonların güncel fiyat bilgilerini sizlerle paylaşalım:

Realme C53 – 6.299 TL
Realme C55_6+128 – 7.999 TL
Realme C55_8+256 – 9.499 TL

Peki bu telefonlar, hem gündelik yaşantıda hem de okul hayatında gençlere ne gibi avantajlar sunabilir, şimdi bunlardan bahsedelim.

Bir akıllı telefonda gençler için “öncelikli” olarak gösterilebilecek detaylar nelerdir?

Örneğin, okuma ve izleme deneyimlerinin gerçekleştirileceği ekranın hem büyük hem de iyi görüntüleme yapabilmesi önemlidir.

Hem online sohbetler hem de ders odaklı online toplantılar için ön kamera performansı ve mikrofon kalitesi önemlidir.

Geniş bir dahili hafıza, hem ders notları hem de eğlence amaçlı dosyaların korkusuzca depolanabilmesi için önemlidir.

Kampüsteyken kablosuz ağa hızlıca bağlanabilmek ve yüksek boyutlu dosyaları dahi kısa sürelerde gönderip alabilmek önemlidir.

Tabii tüm bunlar ve dahası için sizi yarı yolda bırakmayacak bir pil kapasitesi ve performansı da önemlidir.

Realme C55 ve Realme C53, bu konular ve dahasında iddialı.

İki cihazı da kutularından çıkardığımızda, ikisinin de ekranında ekran koruyucu faktörünü görüyoruz. Ek olarak, kutudan koruyucu kılıf detayının olduğunu da söyleyelim. Böylece ek masraf yapmadan sağlam ve daha uzun süreli deneyimler mümkün.

Kampüsün Şampiyonları C55 ve C53 realme’de!

İki ürün de şık tasarım detaylarına sahip

C55 modelinin gün ışığı ve gece bulutu olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geldiğini de belirtelim. Özellikle gün ışığı seçeneği, kullanıcıların beğenisini kolaylıkla kazanacaktır diye düşünüyoruz.

C53, yalnızca 7,49mm kalınlıkta. Böylelikle cihaz, segmentindeki en ince telefon ünvanının da sahibi.

C55 ise, 7,89 mm kalınlıkta. İki ürün de uzun süreli deneyimlerde avuçta rahatsızlık oluşturmuyor.

İki üründe de sevindirici olan detaylar arasında, Type-C bağlantı noktası ve 3.5mm kulaklık girişini gösterebiliriz.

Type-C sayesinde kolay şarj ve veri aktarımı gerçekleştirebiliyorken 3.5mm kulaklık girişi sayesinde de kablolu kulaklıklarınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Günümüzde her ne kadar kablosuz kulaklıklar popülerleşse de, daha uygun fiyatlı tercih olarak kablolu kulaklıkların hâlâ önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.

Realme C53, 6,74 inç ekranla geliyor
Realme C55 ise, 6,72 inç değerde ekrana sahip

İki ekranda da 90Hz tazeleme değeri var ve bunun anlamı, oyun ve video gibi içeriklerde daha akıcı detayların sunulabiliyor olması. İki ekran da birbirine yakın detaylara sahip ve hem görüntüleme hem de dokunuşlara hızlı cevaplar verebilme tarafında tatmin edici.

Gözleriniz yorulmadan, büyük ekranın keyfini çıkararak ders notlarınızı takip edebilir, e-kitap okuyabilir, boş vakitlerinizde de bir şeyler izleyebilir ya da oynayabilirsiniz.

Kampüsün Şampiyonları C55 ve C53 realme’de!

Gelelim çipset ve diğer teknik detaylara…

Realme C53’te 12nm üretim süreciyle hazırlanan Unisoc Tiger T612 çipset mevcut. 1.GHz değerde çalışan işlemci çekirdeklerini barındıran sistemde, 4GB RAM ve 128GB dahili depolama detayları var. İsterseniz sanal RAM artırma özelliği sayesinde toplamda 8GB RAM değerini görebilirsiniz. Bu, daha fazla performans demek.

Realme C55’e baktığımızda ise, biraz daha iddialı bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. 12nm üretim süreciyle hazırlanan MediaTek Helio G88 çipseti bulunan telefon,2GHz çalışma değerine erişebilen işlemci çekirdeğine sahip.

RAM ve depolama tarafında da birden fazla seçenek var.

İsterseniz 6GB RAM ve 128GB dahili depolamayı, isterseniz de 8GB RAM ve 256GB depolamayı tercih edebilirsiniz. Tabii artırılabilir sanal RAM faktörü bu modelde de var ve toplamda 16GB RAM değerine erişim mümkün.

Kısacası C55’in daha güçlü bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan iki modelde de microSD kart desteği var. Böylece ders notlarınızı, favori videolarınız, müzik arşivinizi ve fotoğraflarınızı geniş bir dijital arşiv halinde cebinizde taşıyabilirsiniz.

Bu iki modelde de Call of Duty gibi popüler bir oyunu akıcı detaylarla ve aşırı ısınma sorunu olmadan deneyimleyebilirsiniz.

Şimdi de kameralardan söz edelim isterseniz…

Realme C53’ün arka tarafında 50MP kamera ve bir de derinlik sensörü mevcut. f1.8 açıklık değeri bulunan kamera, özellikle gün ışığında güzel fotoğraflar çekebilmeniz için hazır.

Ön taraftaki 8MP değerdeki kamera da bokehli selfie fotoğraflar ve internet üzerinden gerçekleştireceğiniz görüntülü görüşmeler için yeterli performansı sunuyor. Özellikle de iyi ışıklı ortamlarda.

Realme C55, arka tarafta 64MP ana kamera ve 2MP derinlik sensörüne sahip. Gün ışığında fotoğrafçılık tarafında iddialı olan kamera, aynı zamanda 1080p 60FPS değerde akıcı videolar çekebilmenize de imkân sunuyor. Böylece sosyal medya platformlarında daha renkli içeriklere imza atabilirsiniz.

8MP değerdeki ön kamera da selfie’ler ve iyi ışıklı ortamlardaki görüntülü görüşmeler için yeterli.

Gelelim pil kapasiteleri ve hızlı şarj değerlerine…

Günümüzde orta ve üst seviye telefonlarda hızlı şarj detaylarını görebiliyoruz ama ekonomik fiyatlı modellerde bu detaylar genelde atlanıyor. Realme ise bu noktada üst seviye telefon deneyimi sunuyor diyebiliriz. Zira hem C53 hem de C55’te 5000mAh pil kapasitesi ve 33w hızlı şarj desteği bulunuyor. Daha da güzeli, hızlı şarj destekli adaptörün kutuda geliyor olması. Böylece ayrıca para verip adaptör almanıza gerek kalmıyor.

İki cihaz da tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor.

Ve mini kapsül özelliği. Apple’ın Dynamic Island özelliğine benzer bir özellik olarak bu detayı Android tarafında ilk kez C55’te görmüştük. Bu detay, C53 modelinde de var ve bu sayede örneğin şarj esnasında detayları kamera halkasının yanlara doğru genişlemesiyle takip edebiliyorsunuz. Aynı şekilde, düşük pil durumu, gün içinde atılan toplam adım sayısı ve günlük veri kullanımı detayları da yine buradan takip edebilirsiniz.

Ve ürünlerin fiyatlarını tekrar hatırlatalım isterseniz:

Realme C53 – 6.299 TL
Realme C55_6+128 – 7.999 TL
Realme C55_8+256 – 9.499 TL

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei FreeBuds Pro 3 inceleme