Realme C55 inceleme: 256GB belleği ve 64MP ana kamerasıyla yaz arkadaşınız!

YOUTUBE YAZI KALIBI

#İŞBİRLİĞİ

Realme C55, Çinli teknoloji şirketinin uygun fiyatlı Android akıllı telefon çözümlerinden bir tanesi. Yaz aylarındayız ve yaz, pek çoğumuz için yılın yorgunluğunun atılabilmesi için tatil demek. Yaz tatili denildiğinde de akıllara genellikle deniz – kum ve güneş gelir. Peki tatilinizi ölümsüzleştirmek istediğinizde? İşte bu noktada da iyi bir akıllı telefona ihtiyacınız var. Tıpkı 64MP ana kamerası, 90Hz tazeleme değeri sunan ekranı ve 256GB dahili depolaması olan, tüm bunları uygun fiyatla kullanıcılara sunma amacını taşıyan Realme C55 gibi.

Öyle ya, bol bol fotoğraf ve video çekmekten hoşlanan biriyseniz, geniş bir depolama alanına ihtiyacınız vardır. Daha fazlasını mı istiyorsunuz? Öyleyse microSD kart desteğinin sunulduğunu da söylemeliyiz. Çektiğiniz görseller arasında gezintiler ve incelemeler yaparken de büyük ve detayları iyi sunan bir ekran olmalı. Tıpkı Reamle C55’in 90Hz tazeleme değeri sunan 6.72 inç boyuttaki ekranı gibi.

Kendimden örnek vermem gerekirse, iş ya da tatil amaçlı gittiğim farklı şehirlerde, farklı ülkelerde, fırsat buldukça en çok yaptığım şey, hoşuma giden detayları fotoğraflamak ve otele döndüğümde çektiğim fotoğrafların detaylarına göz atmak.

Realme C55’in 64MP ana kamerasına 2MP değerde bokeh sensörü de eşlik ediyor. Bu, bokehli portreler çekebileceğiniz anlamını da taşıyor. Tabii yapay zekâ yeteneklerini kameranın her noktasında hissedebilirsiniz. İster manzara fotoğrafları çekin, ister sevimli hayvanları çekin, isterseniz de HDR özelliğini kullanın.

Realme C55 inceleme: Yaz arkadaşınız!

Yaz, güneşin bize en yaklaştığı dönemdir ve güneşli dış mekân çekimlerinde, Realme C55 ile keyifle yol alabilirsiniz.

Tabii yapay zekâ destekli 8MP selfie kamerayı da unutmamak gerekiyor. Tatilinizi arkadaşlarınızla ya da sosyal medyadaki takipçilerinizle paylaşmak istemez misiniz? Bu, fotoğraflarla da olabilir videolarla da… İster TikTok’tan, ister Instagram’dan isterseniz de farklı bir sosyal medya platformundan yayın yapabilirsiniz.

Bağlanılabilirlik tarafından da bahsetmek istiyoruz. Günümüzde çoğu telefonda 3.5mm kulaklık girişine yer verilmiyor. Oysa bu, hâlâ ciddi bir kullanıcı kitlesinde karşılık bulabilen bir özellik. C55’in müzik severleri umursadığı açık.

Öte yandan, Type-C bağlantı noktası ve Bluetooth 5.2 gibi kablosuz teknolojilerin sunulması da sevindirici. Evet, ekonomik fiyatlı bir Android telefondan söz ettiğimizi tekrarlayalım.

Realme C55, gücünü MediaTek’in Helio G88 işlemcisinden alıyor. Buna 8GB LPDDR4X RAM ve artırılabilir ek 8GB RAM unsuru da eşlik ediyor.
Evet, toplamda 16GB’lık RAM değerine erişebilmek mümkün, ki bu üründe Call of Duty ve PUBG Mobile gibi popüler online oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Eh, yaz, tatil, bir anlamda “keyifle oyun oynayabilmek” de demek.

Realme C55 inceleme: Yaz arkadaşınız!

Android 13 işletim sistemli telefonumuz kullanımı kolay bir arayüze sahip. Daha evvel bir Realme telefon kullanmadıysanız bile alışmanız en fazla birkaç dakika sürecektir.

7.89mm kalınlıkta ve yaklaşık 190 gram ağırlıktaki telefon, arka tarafta pürüzsüz ve ışıkta parlayan güzel bir tasarıma sahip. İsterseniz daha güvenli ve temiz kullanım için beraberinde gelen koruyucu kılıfı da kullanabilirsiniz.

Peki, yaz dedik, tatil dedik, eğlence dedik, fotoğraf çekme ve oyun oynama gibi eğlenceli faktörlerden bahsettik… E haliyle burada bizi yarı yolda bırakmayacak pil ve ihtiyaç duyduğumuzda yardımımıza koşacak hızlı şarj faktörleri de önemli.

Realme C55 inceleme: Yaz arkadaşınız!

Realme C55, 5000mAh pile sahip ve bu pil kapasitesi, yoğun kullanımda 1 günü rahatlıkla geride bırakmanızı sağlıyor. Peki ertesi güne nasıl hazırlanacaksınız? Mesela telefonun yanında gelen 33w hızlı şarj adaptörüyle 1 saat civarı süreçte cihazı tamamen şarj edebilir ve yeni güne hazır hale gelebilirsiniz.Ürünün Android tarafında bir ilki barındırdığını da söylemeliyiz. Yani Mini Kapsül. Apple iPhone’larda gördüğümüz Dynamic Island’a benzer bir özellik bu. Örneğin telefonu şarj ederken kameranın yanındaki siyah alan genişliyor ve burada şarj detaylarını görebiliyorsunuz. Farklılık arayanların dikkatini çekecektir.

Toparlamak gerekirse Realme C55, güzel bir tasarıma sahip.

90Hz tazeleme değeri sunan kullanışlı bir ekranı ve hızlı şarj destekli 5000mAh pili var. Tabii 64MP kamera ve 256GB depolama sayesinde sayısız fotoğraf ve video çekip eğlenceli dijital arşivler oluşturabilirsiniz.

Panasonic Toughbook FZ 40 inceleme: Zorlu şartlar için tasarlandı!