Realme 13 5G Resmi Olarak Tanıtıldı

Realme 13

Realme 13 4G’yi geçtiğimiz hafta piyasaya süren Realme, bu telefonun 5G versiyonunu da yakında çıkaracak. Realme 13 5G performans testinde görüldü.

Son dönemde adını sık sık duymaya başladığımız Realme, merakla beklenen yeni orta segment telefonları Realme 13 Pro ve 13 Pro+’ı geçtiğimiz ayın sonunda resmi olarak tanıttı. Bu ayın başında ise Realme 13’ün 4G versiyonunu piyasaya sürdü. Ancak şirketin Realme 13 serisine dair planları henüz tamamlanmış değil. Bir yandan Realme 13+’ın çıkışına hazırlanan şirket, diğer yandan Realme 13’ün 5G versiyonunu satışa sunmaya hazırlanıyor. Realme 13 5G henüz resmi olarak tanıtılmamış olsa da telefona dair bilgiler üst üste gelmeye devam ediyor. Telefon dün de Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun teknik özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıkardı.

Realme 13 5G

Realme 13 5G, MediaTek’in Dimensity 6300 yonga setinden güç alacak. Geekbench tarafından performans testine sokulan versiyonda 8 GB RAM bulunuyor. Ancak telefon satışa sunulurken 6 ve 12 GB RAM’e sahip iki farklı seçeneğin daha olacağı biliniyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara dört farklı seçenek sunulacak: 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB. Bununla birlikte depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabilecek.

Telefonun tek çekirdekli testten 784 puan, çok çekirdekli testten ise 1760 puan aldığı görülüyor. Telefonun işletim sistemi ise tahmin edildiği gibi Android 14 olacak.

Daha önce gelen bilgilere göre telefonda 6.72 inçlik LTPS bir ekran bulunacak. Bu ekranın çözünürlüğü FHD+ olacak. Ekranın üzerinde ise 16 megapiksellik selfie kamerası bulunacak. Telefonun şarj hızının 45 W olacağı biliniyor ama batarya kapasitesi henüz netlik kazanmış değil.

PlayStation Plus’a Ağustos Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı