Realme GT 5G için tarihler belli oldu

ms

Birkaç hafta önce Realme amiral gemisi telefonu Realme GT 5G için lansman tarihi açıklamadı. Küresel pazarda da satışta olacak olan cihaz Android 12 Beta sürümü destekli olacak.

Realme amiral gemisinin Haziran ayında Avrupa’da piyasaya sürüleceğini daha önce onaylamış, resmi olarak açıklamıştı. Ancak Asya pazarı için henüz bir lansman tarihi açıklamazken, web sitesindeki bir sayfa, telefonun yakın bir tarihte piyasaya sürüleceğini açıkladı. İlk olarak Hindistan’da satışta olacak olan cihaz için bir fiyat bilgisi paylaşılmadı.

3 Haziran’da yapılması planlanan küresel 5G zirvesi için ve markanın 5G akıllı telefonlarının bir listesine sahip. Bu cihazlar arasında Realme GT 5G de bulunuyor ancak diğerlerinden farklı olarak “çok yakında” olarak listeleniyor. Listelenen diğer cihazlar Realme 8 5G , Realme Narzo 30 Pro 5G ve Realme X7 5G olduğunu söyleyelim.

5G zirvesi 10.00 GMT+1’de başlayacak ve konuk konuşmacı olarak Counterpoint Research , GSMA Intelligence ve Qualcomm’dan yöneticiler olacak . Şirketin Hindistan ve Avrupa CEO’su Madhav Sheth de marka direktörü Johnny Chen’in yanı sıra konuşmacılar arasında olacak.

Realme GT 5G küresel pazar için tarihleri belli oldu

Realme ayrıca diğer ülkelerde daha fazla 5G oturumu düzenleyecek. 8 Haziran’da Endonezya’da bir tane olacak; 10 Haziran’da Hindistan’da; 16 Haziran’da Meksika, Kolombiya ve Peru; 17 Haziran’da Rusya; ve 28 Haziran’da Orta Doğu ve Afrika.

Realme GT, Mart ayında Çin’de piyasaya sürüldü. 120Hz yenileme hızına sahip 6.43 inç FHD+ Süper AMOLED ekrana ve ekranın sol üst köşesinde bir delik var. İçinde bir Snapdragon 888 ile birlikte 12GB RAM ve 128GB veya 256GB depolama alanı var.

Realme GT 5G arkasında 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP makro kamera içeren 64MP üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Ekranın üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş bir 16MP sensör var. Realme GT stereo hoparlörlere sahiptir ve 2021’de ses jakına sahip birkaç amiral gemisinden biridir. 4500 mAh pil içerir ve 65W hızlı şarj desteği ile yaklaşık 35 dakikada doldurabilir olacak.

Microsoft Samsung cihazları için çalışıyor